Aparatul dentar la copii, un moft sau o necesitate?

1 72205 original jpg jpeg

Aparatul dentar a devenit o moda in randul celor mici. Tot mai multi parinti sunt atenti la dentitia copiilor si merg la stomatolog pentru a le controla din timp dezvoltarea dintilor. Statisticile realizate de companiile de profil au scos in evidenta faptul ca 50% dintre copiii din Romania au nevoie de aparat.

Specialistii spun ca in principal cauza acestui procent sunt obiceiurile alimentare proaste. In ultimii ani aparatul dentar nu mai este un moft sau un atribut al familiilor cu venituri ridicate,ci o necesitate.

Bianca Ivanciovici,medic stomatolog in cadrul clinii Ident Total Care,crede ca varsta cea mai potrivita pentru un control la ortodont este de 7-8 ani,atunci cand in gura sunt si dinti definitivi si dinti de lapte:“Este acea perioada cand inca mai sunt prezenti si dintii de lapte. Ortodontul pediatru poate stabili daca cel mic are nevoie de aparat mobil sau fix. In cele mai multe cazuri,atunci cand dentitia nu este definitiva,aparatul mobil este cea mai usoara solutie. Copilul nu va fi deranjat,il poate scoate cand maninca,iar efectele asupra corectarii maxilarului sunt vizibile mai repede”.