Aplicaţii educative şi gratuite pentru copii. Literele, matematica, limbile străine se învaţă mai uşor prin joc

1 shutterstock 126443342 jpg jpeg

Este o provocare să ţii copiii mici ocupaţi, mai ales când sunt în vacanţă. Adoră să-şi petreacă timpul jucându-se pe tablete, telefoane şi alte dispozitive electronice şi poate fi dificil să găseşti aplicaţii care să ofere conţinut de calitate, adaptat lor. Iată câteva idei!

Specialiştii în tehnologie şi educaţie parentală ştiu cât de dificil poate fi să-ţi dai seama ce aplicaţii pentru copii merită descărcate. Caută acele aplicaţii adecvate vârstei, informative şi distractive totodată. Cele de mai jos au un conţinut antrenant, sunt educative şi ajută copii să recupereze decalajele create de ritmul de învăţare afectat de pandemia de COVID-19 sau le să pună în practică toate cunoştinţele pe care le au deja.

Academia Khan, de la 4 ani

Profesorii, părinţii şi copiii sunt toţi fani ai aplicaţiei Khan Academy, care oferă o sursă gratuită de învăţare de la matematică la istoria artei. De la grădiniţă până la liceu, copiii de toate vârstele se pot bucura şi învăţa pe această platformă non-profit. Nu trebuie să-ţi faci griji cu privire la abonamente sau taxe de instalare. Videoclipurile au ajutat copiii să înveţe în ritmul lor Pentru cei cu copii sub 4 ani, se poate încerca Khan Academy Kids pe iOS sau Android, care prezintă multe dintre elementele aplicaţiei la un nivel adecvat vârstei.

Matematică rapidă

Copiii ştiu că matematica poate fi plictisitoare, dar această aplicaţie transformă numerele în ceva interactiv şi distractiv. Quick Math Jr. este o aplicaţie pentru copii. Oferă 12 jocuri de matematică diferite ce prezintă abilităţi şi concepte fundamentale de matematică. Are o grafică unică şi personaje care pot fi construite pentru a menţine copiii implicaţi, iar toate răspunsurile sunt scrise de mână sau desenate pe ecran, astfel încât copiii să poată exersa şi scrisul de mână.

Bufniţa Duolingo

Pentru copiii de peste 10 ani, Bufniţa Duolingo poate fi o aliată în învăţarea unei limbi străine. Bufniţa a apărut ca meme pe toate reţelele sociale din ultimele luni, aşa că sunt şanse ca liceanul tău să ştie ce este Duolingo. Încurajează-l să descarce aplicaţia pentru a putea învăţa o altă limbă. Poate exersa prin identificarea cuvintelor şi exerciţii orale pentru peste 30 de limbi. Este o modalitate excelentă să-şi păstreze abilităţile de învăţare a limbilor străine în timpul vacanţelor. În plus, aplicaţia poate fi utilă şi pentru părinţi!

Lightbot: Code Hour

Le prezintă copiilor de peste 8 ani conceptele de bază ale codării şi logica pe care programatorii de computere o folosesc pentru a scrie codat, dar fără să fie nevoie să codifice. Aplicaţia le permite copiilor să-l prindă pe Lightbot pe diferite căi, folosind funcţii întâlnite în mod obişnuit în codare. Această aplicaţie este o modalitate excelentă de a-ţi face copilul interesat de codare şi programare pe computer într-un mod amuzant.

Citeşte şi:

5 seriale educative pentru copii

Ghid să-ţi convingi copiii să citească de drag. Cărţile perfecte în funcţie de vârstă

Învăţarea alfabetului

Starfall ABC este o aplicaţie care oferă copiilor o modalitate animată, distractivă de a învăţa litereşi şi cuvinte. Include chiar şi alfabetul limbajului semnelor. Versiunea gratuită este destul de impresionantă. Dacă faci upgrade la versiunea plătită a aplicaţiei, vei primi câteva avantaje suplimentare, cum ar fi lecţii de matematică şi abilităţi sociale.

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg