Aşa îl obişnuieşti să mănânce sănătos!

1 66518 original jpg jpeg

Ca părinte este de datoria ta să ai grijă ca prichindelul tău să-şi însuşească obiceiuri sănătoase. Iată cum îl poţi convinge să mănânce alimente care oferă organismului multe substanţe nutritive!

Se ştie că cei mici sunt mai mofturoşi la mâncare,dar asta nu înseamnă că trebuie să consume doar ce vor ei. Un regim alimentar divers însuşit în copilărie îi va ajuta să se dezvolte armonios.

Ia-l cu tine la piaţă

Cel mic este atras ca un magnet către rafturile cu dulciuri din magazine,dar la piaţă astfel de tentaţii sunt inexistente.În schimb,va găsi o paletă divsersă de fructe şi legume viu colorate care-l vor fascina. Profită de acest lucru şi explică-i cum sunt crescute acestea şi ce beneficii au pentru sănătate. Totodată,de îndată ce ajungi acasă,spală fructele şi pune-le într-un coş la îndemâna pentru ca el să aibă mereu acces la ele.

Citeşte şi:

Tratează răceala copiilor cu produse naturiste

Cât de bune sunt suplimentele alimentare pentru copii

Lasă-l să te ajute la gătit

Atunci când copilul tău este implicat în procesul preparării alimentelor va fi mult mai dornic să le mănânce. De ce? Pentru că unele din ele au fost făcute cu mânuţele lui şi va fi un motiv de mândrie. Va dori ca toţi cei din jur să-i aprecieze munca,aşa că va fi primul care le va gusta.

Diversifică-i alimentaţia

Probabil că nu va fi foarte încântat să mănânce iaurt simplu,chiar dacă este extrem de sănătos. Însă dacă adaugi în el câteva bucăţi de mere sau o linguriţă de miere ori de dulceaţă va fi mai uşor de convins să încerce această gustare. Chipsurile pot fi cu succes înlocuite cu alimente crocante cum sunt nucile sau seminţele descojite. Dacă insistă să-i cumperi chipsuri,ar trebui să iei în considerare alternativa să i le prepari în casă. Taie cartofii felii subţiri,pune un strop de sare pe ei şi dă-i câteva minute la cuptor.