Ateliere gratuite pentru părinţi

1 70978 original jpg jpeg

Primii trei ani de viaţă sunt esenţiali pentru dezvoltarea funcţiilor cognitive şi a inteligenţei copilului.Pentru a-l ajuta să se dezvolte armonios, poţi participa la ateliere gratuite pentru părinţi.

În primii trei ani creierul îşi formează până la 80% dintre procesele de gândire care stau la baza inteligenţei,implicarea părinţilor este decisivă. De aceea,în perioada septembrie – octombrie 2016,Nutricia va susţine atelierele gratuite Aptamil Junior IQ pentru dezvoltare cognitivă,destinate părinţilor care au copii cu vârste cuprinse între 1 şi 3 ani.

Atelierele sunt susţinute de psihologi,traineri în parenting şi alţi specialişti cu experienţă în domeniul dezvoltării,psihologiei şi comportamentului copiilor,în 15 oraşe din ţară:Constanţa,Galaţi,Iaşi,Botoşani,Suceava,Bacău,Braşov,Târgu Mureş,Piteşti,Cluj-Napoca,Sibiu,Craiova,Arad şi Oradea. Înscrierile se fac pe platforma www.ateliere.aptamil.ro,acolo unde este afişat programul workshop-urilor.

Atelierele îşi propun să-i invite pe părinţi să privească noţiunea de „joc/joacă” dintr-o nouă perspectivă:jocul este mai mult decât o activitate firească în primii ani de viaţă-el este un instrument de învăţare extrem de eficient pentru cei mici,care accelerează şi coordonează dezvoltarea abilităţilor şi a inteligenţei.

Astfel,în urma atelierelor,mămicile vor afla de la specialişti care sunt etapele de dezvoltare a creierului,precum şi care este ordinea dezvoltării diferitelor părţi ale creierului.Aceste argumente de natură ştiinţifică au rolul de a oferi o bună înţelegere a modului în care părintele poate accelera dezvoltarea cognitivă a copilului în cel mai plăcut mod pentru copil:prin jocuri.

Cea de-a doua parte a workshop-ului este una aplicată,în care mămicile vor afla care sunt jocurile pe care le pot face alături de copilul lor şi care:

·         Stimulează curiozitatea copilului,capacitatea lui de a percepe lucrurile dintr-o nouă perspectivă şi învăţarea,ca rezultat al acestui proces.

·         Contribuie la dezvoltarea motricităţii şi a coordonării dintre privire şi mişcările corpului.

·         Pun accentul pe dezvoltarea atenţiei focusate/centrate şi stimulează inteligenţa senzorială.

·         Îmbunătăţesc coordonarea ochi-mână,care ajută copilul să înveţe despre măsuri şi mărimi,precum şi să perceapă noţiunile de interior,exterior,înauntru şi afară.

·         Conduc la formarea răbdării,a stimei de sin,a încrederii în sine şi a capacităţii copilului de a relaţiona cu cei din jur.

·         Stimulează creativitatea şi spiritul liber.

·         Au scopul de a învăţa despre categorii şi clasificări,ceea ce îl ajută pe copil să îşi formeze impresii şi păreri mai uşor despre lucruri şi situaţii.

·         Accelerează capacitatea copilului de a se exprima verbal şi non-verbal.

Studiile au arătat că părinţii ai căror copii au devenit,mai târziu,sclipitori,au pus în practică un principu comun:acela că fiecare proces de învăţare,fiecare descoperire pe care o face copilul,trebuie să treacă prin joc şi plăcere. Ei şi-au încurajat copii să dea curs curiozităţii lor native,să exploreze mediul înconjurător,să se bucure de activităţile care le plac,ceea ce a favorizat,de asemenea,crearea unei relaţii excelente părinte-copil.Recente

Samsung sau iPhone Iată ce telefon ți se potrivește mai bine în funcție de nevoile tale de zi cu zi! jpeg
par carut jpg
caine, fructe, cirese jpg
Ochi hazel jpg
shutterstock 418125508 jpg
Piele sanatoasa, fructe jpg
Sapunuri care alunga insectele tantarii  Sursa foto Pixabay jpg
masina de spalat vase jpg
lampi led unghii jpg
cumsedepisteazacanceruloral jpg
shutterstock 1746013364 jpg
exfoliant fata xpertbeauty jpg
Pleci la shopping  5 lucruri pe care sa le alegi cu maxima atentie jpg
shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii  Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese  Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește  sursa   Shutterstock jpg
casa bântuită  foto   Shutterstock jpg
Pui souvlaki  Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg