Bărbaţii infideli, supuşi unui risc mai mare de infarct

1 70197 original jpg jpeg

Bărbaţii care îşi înşală soţiile îşi pot pune în pericol sănătatea, din cauza nivelului de stres crescut şi a sentimentului de culpabilitate, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Florenţa.

Deşi soţii infideli par a avea o viaţă sexuală mai bogată şi mai plină de satisfacţii decât soţii fideli,un anumit număr de studii arată că infidelitatea bărbaţilor poate să antreneze un risc cardiovascular mai mare.

"Sexul extraconjugal ar putea fi stresant, întrucât amanta este adeseori mai tânără ca soţia, iar raporturile sexuale au loc adeseori după un consum excesiv de alcool şi mese copioase",afirmă autorii italieni,a căror meta-analiză a fost publicată recent în Journal of Sexual Medicine.

O întâlnire secretă,într-un loc cu care soţul infidel nu este familiarizat,cauzează şi o reacţie fiziologică puternică,caracterizată prin creşterea tensiunii arteriale şi a ritmului cardiac. Sentimentul de culpabilitate faţă de soţie poate contribui şi el la apariţia stresului psihologic,care cauzează la rândul său o creştere a riscului de boli cardiovasculare.

Info:Studiile arată că 23% dintre bărbaţi şi-au înşelat actuala parteneră de cuplu.