Bătaia nu e ruptă din rai!

1 59047 original jpg jpeg

În 2013, studiul realizat de Salvaţi Copiii arată că 38% dintre părinţii români recunosc că folosesc bătaia ca metodă de disciplinare, iar 63% dintre copii declară că sunt bătuţi de către părinţi.

Ce efecte are violenţa fizică asupra copiilor?

Copiii supuşi pedepselor corporale au mai puţină materie cenuşie decât copiii care nu sunt bătuţi. Mai puţină materie cenuşie înseamnă mai puţin autocontrol şi un coeficient de inteligenţă mai scăzut. Cu alte cuvinte,cu cât copiii sunt pedepsiţi mai mult folosind violenţa,cu atât mai puţin vor fi capabili să îşi controleze comportamentul şi să îşi corecteze “greşelile” care duc la pedeapsa corporală.

Copiii bătuţi devin violenţi la rândul lor

  • Studii realizate până în prezent au arătat că atunci când copiii în jurul vârstei de 3 ani sunt pălmuiţi,devin mai violenţi şi agresivi atunci când ajung la grădiniţă decât copiii ai căror părinţi nu aleg pălmuirea că metodă de disciplinare;
  • De asemenea,copiii pedepsiţi folosind violenţa fizică îşi formează o atitudine ostilă faţă de cei din jur:se aşteaptă că ceilalţi să fie agresivi faţă de ei şi devin la rândul lor agresivi.

Citeşte continuarea articolului pe SuntParinte.ro.