Bunica - a doua mamă

1 74430 original jpg jpeg

Îi laşi pe cei mici în grija mamei tale pentru că ai multe treburi de făcut? E grozav, pentru că ea îi şi iubeşte, dar ştie şi cum se creşte un copil.

Le dezvoltă nepoţilor simţul independenţei

Bunica este un personaj important din viaţa celor mici pentru că are multă răbdare,ia parte la jocurile lor şi le oferă ajutor ori de câte ori au nevoie. „Experienţa pe care ea o capătă crescând propriii copii o ajută să rezolve problemele nepoţilor mai calm,mai echilibrat.

Bunicii ştiu cât de mult să aştepte de la nepoţi şi se bucură de progresul lor,fără să simtă nevoia de a grăbi lucrurile“,spune dr. Georgeta Păunescu,psiholog la Centrul Medical Medsana. Aşadar,cei mici îşi vor dezvolta în timp simţul pentru independenţă,pentru că departe de tine vor învăţa să se descurce singuri.

Regulile stabilite,indicate în relaţiile cu cei mici

Când vine vorba de educaţia copiilor,unele bunici consideră că aceştia trebuie să ştie de frică,în timp ce altele sunt mult prea indulgente,indiferent de boacănele pe care le-au făcut cei mici.

„Câteodată este greu să-i faci pe bunici să înţeleagă faptul că totul are o limită,chiar şi răsfăţul nepotului. Bunicii nu sunt rău intenţionaţi,dar din dorinţa ca nepoţii să fie fericiţi,încalcă ceea ce deja ai stabilit tu ca părinte“,adaugă specialistul. De aceea,e bine să stabileşti de comun acord cu mama ta nişte reguli de bază,pe care să le respecte atât ea,cât şi prichindeii tăi.

Info:Copiii învaţă multe lucruri de la bunici,care îi pot ademeni cu poveşti inspirate din experienţele lor de viaţă.

Pedepsele aspre nu dau rezultate pozitive

Copiii răsfăţaţi cred,uneori,că pot face ce vor în preajma bunicii deoarece aceasta le vorbeşte pe un ton calm,le oferă dulciuri atunci când ei le cer şi îi lasă se culce la ce oră vor,dar atunci când se supără,îi  sancţionează drastic. De aceea,este important să comunici cu mama ta şi să-i explici că schimbările bruşte de comportament îl vor debusola pe cel mic şi-l vor determina să adopte aceeaşi atitudine. Spre exemplu,dacă bunica ţipă la cel mic şi îl urechează,este posibil ca şi el,la rândul lui,să ţipe şi să arunce cu diverse lucruri prin casă. Cel mai bine este ca atunci când prichindelul greşeşte să i se explice ce nu a făcut bine ca pe viitor să ştie că acel lucru nu trebuie să-l mai facă.

Sfatul specialistului:Georgeta Păunescu,psiholog Centrul Medical Medsana,Tel:021/9607

Bunicii sunt un suport important pentru întreaga familie şi,în mod special,pentru copiii aflaţi in dezvoltare. Timpul de care dispun aceştia nu este la fel de alert ca cel al părinţilor ceea ce le permite să se joace mai mult timp cu copilul,să-i spună poveşti şi să se îngrijească de educaţia lui fără să fie enervaţi sau tensionaţi datorită problemelor cotidiene. Alături de ei,copiii învaţă o mulţime de lucruri,pot să-şi dea frâu liber imaginaţiei şi să trăiască poveştile spuse de bunici.Însă este necesar ca atât copiii,cât şi adulţii să ţină cont de regulile stabilite. Altfel cei mici vor trece cu vederea peste ele sau vor dicta în faţa membrilor familiei.Recente

Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg
Maini tinand un pahar cu apa jpeg
haine  jpg
pliculețul de ceai  sursa   Shutterstock jpg
rozacee acid azelaic shutterstock 1498857530 jpg
Cum iti poate afecta consumul de alcool pielea  Sursa imagine Pixabay jpg
raceala, gripa, simptome jpg
Faci asta zilnic fara sa stii ca iti ia ani din viata  Sursa foto Pixabay jpg