Când trebuie să aibă loc prima vizită la dentist a copiilor şi de ce

1 67606 original jpg jpeg

Frica de dentist este principala barieră ce îi ţine pe mulţi copii departe de cabinetele stomatologice. De asemenea, nici părinţii nu sunt întotdeauna bine informaţi cu privire la scopul vizitelor la stomatolog la o vârstă fragedă.

Iată când trebuie să aibă loc prima vizită la dentist a copilului dumneavoastră şi de ce.

"Prima întâlnire cu medicul stomatolog trebuie să aibă loc încă de la vârsta de un an şi să fie urmată de controale periodice la fiecare şase luni. Intervalul poate părea scurt pentru un copil, însă perioada este critică pentru dezvoltarea sănătoasă a danturii şi pentru însuşirea unor obiceiuri sănătoase. În plus, în acest mod sunt evitate şi tratamentele costisitoare ce pot apărea în cazul unei igiene dentare deficitare",explică dr. Daniel Borteanu,medic stomatolog la Respiro Dental.

Lipsa spaţierii dinţilor de lapte,o problemă

În cazul dentiţiei de lapte,lipsa spaţierilor indică o posibilă înghesuire a dinţilor definitivi,odată ce aceştia vor erupe pe arcadă.

"De asemenea, este important ca vârful caninilor inferiori să fie tocit, pentru a permite creşterea maxilarului superior. În cazul în care abrazarea acestuia nu are loc în mod natural, medicul ortodont poate interveni prin şlefuirea selectivă a cuspizilor",spune dr. Borteanu.

Citeşte mai multe AICI.