Care sunt semnele ce anunţă divorţul?

1 65711 original jpg jpeg

Nicio relaţie nu este perfectă şi mereu vor fi momente dificile pe care trebuie să le depăşiţi. Majoritatea cuplurilor îşi formează în timp o strategie prin care rezolvă neînţelegerile şi care funcţionează mai mult sau mai puţin bine pe termen lung.

Care sunt însă semnele că problemele sunt mai serioase decât de obicei şi că vă apropiaţi rapid de o despărţire dacă nu veţi lua măsuri?

V-aţi distanţat emoţional

Nu îţi mai aminteşti când aţi petrecut timp împreună pentru că aşa v-aţi dorit şi când se întâmplă să rămâneţi doar voi doi,nu vă bucuraţi de compania celuilalt. Vă simţiţi mai bine printre prieteni decât doar voi doi. Printre cauzele care fac să apară distanţa emoţională,se numără conflictenerezolvate,stres şi oboseală,decizia de a nu mai comunica la fel de mult cu celălalt şi de ascunde lucruri pentru a evita conflicte.

Apar numeroase reproşuri legate de probleme din trecut

Când discuţiile despre greşelile din trecut sunt frecvente şi interminabile,este semn că aveţi o problemă mai mare decât pare la prima vedere. Cel mai probabil,persoana care aruncă cu reproşuri legate de trecut nu se simte mulţumită nici în prezent fericită alături de partener,iar aceasta e singura modalitate prin care ştie să exprime acest lucru.  Critica exagerată

Un partener perfecţionist sau un

care descoperă la celălalt defecte pe care nu le văzuse până atunci poate deveni excesiv de critic. Dacă ai senzaţia că nimic din ce faci nu e destul de bine pentru partener,că simte mereu că trebuie să aibă dreptate sau că el ştie mai bine cum trebuie făcute lucrurile,este bine să iei măsuri pentru a îmbunăţi situaţia.

Când neînţelegerile devin conflicte,tonul mai ridicat se transformă în ţipete,iar în loc de argumente,partenerii apelează la insulte,este clar că relaţia a ajuns într-un impas.

Lipsa dorinţei de a rezolva problemele

Dacă unul dintre parteneri refuză să discute despre problemele din cuplu,neagă că acestea ar exista sau nu dă semne că îi mai pasă de felul în care merge relaţia,este un semnal clar de alarmă.

Infidelitatea

Este una dintre problemele care pot fi depăşite doar de o parte din cupluri şi unul dintre cele mai frecvente motive de despărţire. Dacă te confrunţi cu această situaţie dificilă,este bine să apelezi la consiliere de cuplu.

Dacă ai descoperit astfel de probleme în relaţia ta de cuplu,primul pas către depăşirea lor este deja făcut. Nu uita că uneori ajutorul specializat faca minuni,aşa că dacă nu reuşiţi să găsiţi împreună o soluţie,puteţi apela la un psiholog sau consilier.

Mai multe sfaturi pentru părinţi poţi citi pe SuntParinte.ro.