Cauza pentru care sforăie copilul în somn

1 66826 original jpg jpeg

La fel ca adulţii, copiii pot avea afecţiuni medicale care interferează în capacitatea de a dormi. Aproximativ 12 % dintre copii sforăie în mod obişnuit şi până la 2 % suferă de apnee în somn. Acesta nu va avea un somn odihnitor şi de calitate, la fel ca ceilalţi copii.

Sforăitul este cauzat în cazul în care cerul gurii vibrează cu fiecare inspiraţie,în timp ce apneea este provocată de orice pauză de respiraţie involuntară în timp ce respiri. Aceasta poate fi sau nu din cauza sforăitului. Deşi cu timpul,mulţi copii depăşesc aceste afecţiuni,trebuie să ştim care sunt cauzele care duc la apariţia acestora.

Iată de ce sforăie copilul:

Obstrucţia căilor respiratorii este frecventă cauză care duce la sforăit şi apnee în somn. Aceasta duce la blocarea parţială sau completă a căilor respiratorii care previne intrarea aerului în plămâni. Acesta este în general împărţit în obstrucţia căilor respiratorii superioare (UAO) şi obstrucţia căilor respiratorii inferioare (LAO). Obstrucţia căilor aeriene superioare se produce în zona de la nas şi buze a laringelui şi poate duce la o urgenţă medicală,în unele cazuri. Obstrucţia căilor respiratorii inferioare poate avea loc între laringe şi pasajele înguste ale plămânilor.

Iată ce poate duce la apariţia sforăitului şi a apneei:

Reacţiile alergice:În cazul în care copilul este alergic la înţepături de albină,medicamente,polen sau anumite alimente,s-ar putea umfla traheea sau gâtul,care la rândul său cauzează obstrucţie în inspiraţia aerului.Respiraţia în cadrul organismelor de fum:Inhalarea de fum din cauza incendiilor sau arsurilor sau alte particule ca piesele unui balon,monede,jucării mici,butoane sau chiar alune determină obstrucţia căilor respiratorii.Bronşita:În unele cazuri,chiar şi inflamaţiile tuburilor bronşice care transportă aer la plămâni,pot duce la apariţia de probleme în timpul somnului.    Epiglotita:Epiglota este o structură care separă traheea de esofag. Orice infecţie în epiglotă (epiglotita) poate împiedica fluxul de aer care trebuie să ajungă la plămâni şi cauzează apariţia apneei sau a sforăitului în somn.    Polipii:Aceştia nu numai că îngreunează respiraţia,ci creşte riscul de apariţia a problemelor la nivelul urechilor.Amigdalitele:Inflamarea amigdalelor face dificilă trecerea aerului prin amigdalele mărite care la rândul său sporesc şansele de a suferi de apnee în somn.    Infecţii sau leziuni:Infecţiile virale sau bacteriene ale tractului respirator superior sau inferior cresc riscul de sforăit la copii.Infecţia din gât:De asemenea,puroiul colectat în ţesuturile din partea din spate a gâtului în timpul sau la scurt timp după o infecţie în gât este un motiv cheie pentru apariţia apneei în somn.    Astmul:Inflamarea căilor respiratorii provoacă umflarea mucoasei,pasaje de aer care,la rândul său reduc cantitatea de aer respirat de către plămâni.

Ce se va întâmpla dacă este lăsat nesupravegheat:

În cazul în care copilul suferă de apnee în somn sau imposibilitatea de a avea un somn bun,consultă medicul. Este importantă rezolvarea problemelor de somn cel mai devreme de dragul copilului tău. Mai mult decât atât,somnul fragmentat sau lipsa de somn adecvat conduce la creşterea apetitului pentru alimente bogate în carbohidraţi,care pot duce la obezitate. Intreruperile de somn afectează,de asemenea vigilenţă mentală,atenţia şi concentrarea copilului.Recente

oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg