Cauzele eşecului unui FIV

1 80430 original jpg jpeg

Pentru multe cupluri, singura speranţă de a avea copii rămâne fertilizarea in vitro. Şi, sunt destul de multe cazuri când acest vis se împlineşte mai greu, după mai multe eşecuri.

„Ce nu a mers bine, care este cauza, mai este ceva de făcut?” sunt doar câteva dintre întrebările ce frământă cuplurile ce şi-au pus toate speranţele în această procedură cu multiple implicaţii financiare, fizice şi emoţionale.

Pentru a afla mai multe despre posibilele cauze ale eşecului unei fertilizări in vitro, am stat de vorbă cu dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate.

Vestea eşecului unei fertilizări in vitro nu este uşoară pentru niciunul dintre cei implicaţi în această procedură, începând cu cei doi parteneri de viaţă, medicul specialist, medicul laborant sau asistent pentru că un rezultat negativ poate fi devastator.

Sunt pacienţi care după prima încercare se descurajează să mai încerce, alţii sunt dezamăgiţi că nu primesc un răspuns foarte clar, dar cauzele unui eşec pot fi multiple şi pe care noi, medicii, le aflăm şi le rezolvăm încercând să îmbunătăţim şansele de succes la o fertilizare viitoare, ne-a spus dr. Vythoulkas.

Află care sunt cauzele pentru care fertilizarea în vitro eşuează pe clicksanatate.ro.

Sursa foto: news.abs-cbn.com