Ce faci atunci când copilul tău este pretenţios la mâncare? Aşa îl poţi convinge să mănânce

1 82522 original jpg jpeg

Dacă ai un copil care nu mănâncă orice şi este foarte pretenţios în ceea ce priveşte mâncarea, trebuie să te înarmezi cu răbdare şi să încerci o serie de reţete noi. Cel mai important este să te asiguri că îi oferi hrana sănătoasă de care are nevoie pentru creştere.

Nu ignora semnele pe care le primeşti de la el

Atunci când nu îi este cu adevărat foame, nu încerca să îl faci să mănânce, cu orice preţ. Încearcă să descoperi care este ritmul lui şi ce îi trezeşte apetitul şi reacţionează în funcţie de acest factor. Altfel, copilul tău riscă să aibă problem cu stomacul.

Planifică mesele şi gustările zilei

Încearcă să faci un program clar pentru mesele unei zile. Copilul trebuie să aibă ore fixe la care să mănânce. Pregăteşte mese bogate în nutrimente şi vitamine şi menţine mesele la aceeaşi oră, în fiecare zi. Astfel, se va stabili o rutină cu care vă veţi obişnui amândoi.

Evită orice îi poate distrage atenţia

Este important ca atenţia copilului tău să fie focusată asupra mâncării. Încearcă să îndepărtezi orice îi poate distrage atenţia. Închide televizorul, pune deoparte telefonul sau tableta. Atunci când e atent în altă parte, copilul are tendinţa să îşi piardă interesul pentru mâncare.

Învată să îţi cunoşti copilul şi să descoperi cum îl poţi determina să mănânce, fără să îi impui acest lucru. Masa trebuie să fie un moment plăcut, în familie, în care toţi membrii se relaxează şi savurează bucatele alese.