Ce faci când copiii pleacă de acasă

1 46187 original jpg jpeg

Momente grele, după plecarea de acasă a copiilor. Din agitaţia de odinioară, n-au mai rămas decât amintirile şi o casă goală. Şi totuşi, pe părinţi îi aşteaptă o nouă „tinereţe”.

Ai timp pentru tine. Fă ceea ce-ţi place!

Gândeşte-te şi la partea pozitivă a lucrurilor. Când copiii locuiau cu tine,nu-ţi vedeai capul de treabă. Gătit,spălat,curăţenie,acesta era programul tău zilnic.

Acum a venit timpul să ai grijă şi de sufletul tău,să te întorci la pasiunile de care n-ai mai avut timp în ultimii 20 de ani. Găseşte-ţi un hobby:ai grijă de plante,amenajează-ţi o grădină,tricotează. Vei reuşi până la urmă să-ţi umpli golul lăsat de plecarea copiilor. Din nou,alături de prieteni

Dacă înainte simţeai că nu ai timp nici să respiri şi refuzai întâlnirile cu prietenii de familie sau cu rudele,acum nu mai este cazul.

Foloseşte-te de darurile internetului

Dacă copiii au plecat,asta nu înseamnă că nu vă puteţi auzi des la telefon sau nu vă puteţi scrie pe Internet. Există numeroase posibilităţi de comunicare,aşa că puteţi ţine legătura foarte uşor.

Pentru a putea să te obişnuieşti mai uşor fără ei,este indicat totuşi să nu-i asaltezi zilnic cu telefoane şi mesaje. Dă-le un semn doar când dorul este foarte mare şi vei vedea că,după o conversaţie cu ei,te vei simţi mult mai bine.

Vizitează-ţi cât mai des copiii!

Ca despărţirea de copiii tăi să nu ţi se pară atât de dureroasă,poţi merge tu din când în când în vizită la ei. Nu trebuie totuşi ca aceste vizite să devină o obişnuinţă,pentru a nu crea iarăşi o dependenţă de copii.

Odată ajunsă la ei,puteţi petrece o zi împreună în oraş sau la cumpărături,aşa cum poate rar aţi avut ocazia să faceţi când locuiaţi împreună.

Descoperă un nou hobby:călătoria

Ai observat acele autocare turistice pline cu persoane trecute de prima tinereţe? Este un motiv să fie aşa. Ca şi în cazul tău,aceşti oameni au mai mult timp şi încearcă să-l umple în cel mai bun mod posibil.

Făcând ceea ce şi-au dorit să facă mereu şi au tot amânat:să vadă ţara sau,de ce nu,lumea. Aşa că ia-ţi şi tu soţul şi plecaţi în vacanţă! Sunt soluţii de călătorie pentru toate buzunarele.

Fata mea s-a mutat la Bucureşti,la facultate,şi-mi este foarte greu. Este singurul meu copil şi mă obişnuisem cu prezenţa ei. Nu îmi era greu să-i gătesc,să-i fac curat în cameră (este destul de dezordonată) sau să-i spăl lucrurile. Acum parcă nu mai am chef de nimic. Mă mai consolez cu weekendurile în care vine acasă.Recente

Cum sa fii confortabila si rafinata in sezonul rece TOP piese vestimentare care NU pot lipsi din garderoba ta! jpg
tipuri de nasturi jpg
Anca Alungulesei silueta jpg
sfaturi parinte copil shutterstock 1318903208 jpg
cateva detalii importante la alegerea vasului de wc  1654350490 jpg
caserole catering din polistiren snick ambalaje jpg
De ce este extrem de important să îți usuci mâinile după spălare, foto shutterstock jpg
Cele mai utile electrocasnice descopera aparatura esentiala pentru o casa moderna jpg
Ce include revizia periodica a masinii si cand ar trebui sa o faci jpg
input jpg
Kiwi, foto shutterstock jpg
Ce băutură caldă şi delicioasă îţi reduce colesterolul   Sursa foto Pixabay jpg
amantă personalități moarte  sursa foto   Shutterstock jpg
Lupta impotriva virusurilor   Alimente care iti vor proteja sistemul imunitar jpg
Un nou trend pe TikTok  Banda izolatoare pentru un somn mai bun   Sursa foto Shutterstock jpg
Ce tip de sport se potriveste zodiei tale   Sursa foto Shutterstock jpg
Coafuri la modă în toamna lui 2022   Sursa foto Shutterstock jpg
Cum poti porni un business in industria de beauty sfaturi si trucuri pretioase jpg
Eva Pavel Catalin Botezatu jpg
labute patrupezi plimbare foto shutterstock 1530537530 jpg