Ce-i îngrijorează pe copii?

1 70937 original jpg jpeg

Nu doar adulţi sunt măcinaţi de griji, ci şi copiii. Chiar dacă de multe ori grijile lor nu sunt asemănătoare cu ale tale, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să le dai importanţă!

Mutatul într-o altă casă

Faptul că trebuie să părăsească locul în care au crescut şi să-şi lase în urmă prietenii poate fi un serios motiv de îngrijorare pentru copii. Poate că faptul că te vei muta într-o casă mai mare este un motiv de bucurie pentru tine,dar cel mic nu va fi la fel de încântat. Încearcă să-i arăţi aspectele pozitiive ale mutării precum faptul că va avea camera lui sau că este mai aproape de parc şi se va putea juca mai mult afară.

Ştirile din ziar

Ai grijă să nu-i laşi pe copii să citească ziarul sau să se uite la televizor la ştiri deoarece informaţiile mai puţin plăcute prezentate le-ar putea stârni sentimente teamă sau de nesiguranţă. Explică-le că accidentele sunt rare şi că probabilitatea ca şi lor să li se întâmple ceva este foarte mică.

Citeşte şi:

Piramida alimentară pentru copii

Leacuri care te ajută să faci copii

Ţi s-ar putea întâmpla ceva rău

Tot ştirile despre accidente pot provoca şi teama că ţi s-ar putea întâmpla ceva rău ţie sau tatălui lor. Pentru a alunga această nesiguranţă ai grijă să-ţi iei rămas bun de la ei atunci când pleci undeva şi să le spui la ce oră vei veni acasă,asigurându-i că nu vei părăsi niciodată.

Monştrii din întuneric

Mulţi copii se confruntă cu această fobie. Atunci când nu pot vedea un lucru îl asociază cu ceva rău. Spune-le că monştrii sunt doar în poveşti şi că nu sunt reali şi în nici într-un caz nu se ascund în dulap sau sub patul lor.

Părinţii se ceartă deci se vor despărţi

Este recomandat ca certurile cu partenerul să nu aibă loc în faţa celor mici. De multe ori ei cred că este vina lor şi că au făcut ei ceva care să vă supere. Explică-i faptul că părinţii mai au uneori discuţii în contradictoriu,dar acest lucru nu înseamnă că nu se mai iubesc şi că se vor despărţi.