Ce-i spui despre viitorul soţ

1 66226 original jpg jpeg

Numai o mamă ştie ce este în sufletul tău când numeri lunile până la nunta fetei. O vezi entuziastă, aşteptând cu nerăbdare să înceapă o viaţa nouă alături de alesul ei. Să-i spui oare cum se poate schimba Făt-Frumos al ei după luna de miere sau mai bine nu? Alegerea îţi aparţine!

1. Uită de treburile casnice

Ce frumos şi uşor este să-l creadă când îi spune că vor găti împreună,că o va ajuta la cumpărături,la curăţenie şi la spălat. „Stai liniştită,draga mea! Nu contează dacă nu prea te pricepi la gătit! O să ne descurcăm amândoi cumva!”,îi spune acum,iar ea îl îmbrăţişează fericită că e înţelegător.

Chiar dacă nu te va lua în seamă,aminteşte-i de câte ori te-a lăsat tatăl ei cu toate treburile pe cap şi a fugit cu treabă la serviciu sau la un pahar de vorbă cu prietenii. De câte ori a stat mâncarea gătită în frigider,că se plictisise de ea,şi a cerut să i se pregătească friptură? Ca să nu mai vorbim de rufele colorate care au ajuns la spălat cu cele albe şi tot ea a fost vinovată că nu i-a dat indicaţii precise.

2. Insistă să-ţi drămuiască banii

„Nu,mamă,nu va ţine el toţi banii! Fiecare va avea o parte din câştigul lui lunar,pe care îl va cheltui aşa cum vrea!”,te lămureşte fata când o întrebi cum îşi vor administra banii. Ea crede că vor decide împreună pe ce se va duce câştigul amândurora şi va avea bănuţul ei să-şi ia ce-i doreşte inima.

Da,ce vise frumoase…! Aşa credeai şi tu că va fi,dar cum să te împaci cu el când susţine că ştie el mai bine ce să facă cu banii şi care sunt cheltuielile importante,doar este capul familiei,nu? Ce,bluză nouă,ce ieşire la un film!? Rămâi trăsnită când îţi spune că-ţi ajung hainele pe care le ai şi că a trecut vremea plimbărilor prin oraş.

3. Părinţii lui primează

Mama-soarcă e toată un zâmbet şi gata s-o înveţe felul preferat de mâncare al băiatului ei. I-a promis deja că împreună cu tata-socru îi vor ajuta cât pot ei de mult să nu le lipsească nimic în casă. Nu,nu vor interveni în viaţa lor! În ce-l priveşte pe el,iubitul ei,nu-i va cere să meargă în vizită prea des la ai lui şi să-i ajute cu bani sau cu diverse treburi. Şi când va apărea şi un copilaş,ghici cine spune el că va avea toată răbdarea din lume să stea cu cel mic la nevoie? Tot mama-soacră,desigur.

Ei,nu degeaba se spune că soarca e poamă acră. Oricât de bună ar fi,tot îţi găseşte cusururi şi el tot spre ai lui va trage mai mult decât pentru noua lui familie. Cel mai rău este când soacra îţi face reproşuri prin intermediul soţului. Şi uite aşa te trezeşti cu el că nu-i mai place cum găteşti,că doar mama lui face totul mai bine,că trebuie să-i vizitaţi pe ai lui mai des sau să-i mai ajutaţi cu nişte bani,că nu se mai descurcă.

4. Ar vrea copii,dar mai târziu

Fata se gândeşte de pe acum că,după nuntă,nu va trece mai mult de un an şi vor avea un bebeluş. Atât ea,cât şi soţul vor fi împliniţi şi fericiţi,mai mult decât au fost vreodată. Nu contează dacă nu vor avea prea mulţi bani să-l crească. O să-i mai ajute şi părinţii… Se vor descurca cumva,pentru că oricum,iubirea este tot ceea ce contează şi ce-i trebuie unui copil.

Oricât i-ar spune că bărbaţii nu sunt pregătiţi nici pentru însurătoare,darămite pentru un copil,tot nu te va crede. Doar şi tu ai crezut cândva că soţul tău va fi altfel decât ceilalţi. După nuntă,însă,ar fi făcut orice să amâne apariţia unui bebe între voi. Ce să-i faci,banii devin importanţi când vrei să-i oferi viitorului copil tot ce-i mai bun. Apoi,de ce să accepte venirea pe lume a unui copil care să-l priveze de toată atenţia ta?

5. Nu te mai îngrijeşte ca înainte

Ce atent e iubitul ei! Îi aduce flori,o scoate des în oraş,o alintă,o iubeşte cu pasiune şi ea visează că aşa va fi întotdeauna. El e cea mai bună alegere şi omul care va avea grijă să-i facă toate poftele ca la mama şi la tata acasă.

Cum să-i spui că pasiunea se va stinge,că el va uita de flori şi de alinturi? Când va fi bolnav drăguţul de el,ea îl va alina şi îngriji cu răbdare,dar când ea nu va avea putere să se ocupe de treburile casei,o va învinovăţi că nu s-a păzit şi s-a îmbolnăvit. De iubit,cine să mai aibă chef după zile lungi la serviciu şi după ce apar şi copiii? Dar cum să-i tai entuziasmul? De fapt,poate nimic din toate astea nu i se va întâmpla! Poate,soţul ei chiar va fi mai bun şi viaţa ei mai uşoară…

Click! de la femei.. ca tine

Eu nu m-am căsătorit cu acte cu soţul meu şi poate că a fost mai bine aşa. Nu ştiu ce se întâmplă,dar omul se schimbă după căsătorie. Simte că e el bărbatul în casă şi trebuie să comande. Oricum,cred că cel mai bun lucru este să discuţi totul cu el şi să spui ce nu-ţi convine. Eu aşa fac şi ne merge tare bine.

Adriana Brad,Baia Mare



Recente

Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg