Ce le dăm copiilor să mănânce vara

1 66518 original jpg jpeg

Copiii sunt în general pretenţioşi la mâncare, iar vara, odată cu venirea căldurii, şi pofta lor de mâncare scade. Iată câteva idei de alimente pline de vitamine pentru ca cei mici să aibă energie în vacanţă.

Chiar dacă vara este perioada vacanţei mari,acest lucru nu înseamnă că cei mici trebuie răsfăţaţi cu alimente bogate în calorii cum sunt cartofii prăjiţi şi pizza. Profită de multitudinea de fructe şi legume proapete şi pregăteşte-le preparate delicioase şi sănătoase.

Cocktail de fructe la mic dejun

Pe lângă o felie de pâine cu unt şi brânză proaspătă,le poţi completa masa celor mici cu un cocktail de fructe proapete. Cireşele,căpşunile şi caisele pot fi puse în blender cu o cană de lapte şi transformate într-o băutură răcoritoare şi plină de calciu şi vitamine.

Citeşte şi:

Cum afectează consumul de cofeină copiii

Piramida alimentară pentru copii

Supe reci

De obicei copii evită ciorbele şi supele,iar vara,când este cald,cu atât mai mult vor refuza o ciorbă fierbinte. Însă,i-ai convinge mai uşor să mănânce dacă le-ai propune o supă-cremă rece. Prepară o supă de roşii,de morcovi sau de cartofi,iar cei mici vor mai cere încă o porţie.

Hidratare din fructe

Sucurile acidulate sunt la mare căutare în perioada verii. Însă zahărul din ele nu este tocmai benefic pentru sănătate,cei miciriscând să sufere de diabet şi să fie agitaţi din cauza cofeinei pe care o conţin. Poţi prepara în schimb limonade răcoritoare cu miere în loc de zahăr,sau să tai felii de pepene cât mai mărunt,să le scoţi sâmburii şi să le ţii 2-3 minute în blender.