Ce presupune metoda de educaţie Waldorf

1 71135 original jpg jpeg

Atunci când vine vorba de educaţia copiilor vrem ca aceştia să aibă parte de cel mai bun start în viaţă. În ultimii ani au apărut diverse metode de educaţie, care promit să revoluţioneze sistemul educaţional. Iată ce presupune metoda de educaţie Waldorf!

Sistemul educaţional Waldorf a fost înfiinţat de Rudolf Steiner,un istoric şi profesor particular din Berlin. Prima şcoală bazată pe ideile lui Steiner a fost deschisă în 1919,la cererea lui Emil Molt,directorul companiei de ţigări Waldorf-Astoria din Stuttgart,care dorea cea mai bună educaţie pentru copiii angajaţilor săi.

Ce presupune metoda de educaţie Waldorf

Scopul central al educaţiei de tip Waldorf este de a dezvolta abilităţile şi talentele fiecărei persoane. Ea trebuie să înţeleagă şi să aprecieze locul său în lume şi să nu judece oamenii după naţie,grup etnic sau rasă,ci să-i respecte ca cetăţeni ai lumii şi fiinţe umane.

Ce presupune metoda de educaţie Waldorf. Grădiniţă

Metoda de educaţieeste adaptată fiecăreia dintre stadiile de creştere. Astfel,în perioada grădiniţei sunt cultivate talentele înnăscute. Copiii învaţă prin exemple şi prin joacă şi trebuie să conştientizeze că lumea este un loc bun. În acest timp ei se joacă,desenează,pictează cântă,spun poveşti,dar fac şi lucruri practice cum ar fi grădinăritul,gătitul sau făcutul curăţeniei.

Ce presupune metoda de educaţie Waldorf. Şcoala primară

În această perioadă se dezvoltă imaginaţia şi starea emoţională. Din materia de studiu nu lipsesc mitologia,istoria,geografia,geologia,algebra,geometria,biologia,astronomia,fizica,chimia precum şi elementele principale de nutriţie.

Ce presupune metoda de educaţie Waldorf. Şcoala generală şi liceul

Dacă la şcoala generală un profesor preda mai multe materii,acum fiecare materie are propriul profesor. Chiar dacă accentul se pune pe însuşirea cât mai multor informaţii,elevii continua să ia lecţii de artă,muzică sau lucruri practice. Materia este structurată pentru ca elevul să înţeleagă şi să poate să dezbată liber diverse probleme şi nu doar să memoreze mecanic.



Recente