Ce să faci ca să nu ţipi la copilul tău

1 56434 original jpg jpeg

Toţi părinţii ar dori să aibă înţelepciunea de a şti ce să facă ca să nu ţipe la copilul lor. De obicei, ajungi în stadiul acesta, atunci când simţi că-ţi scapă situaţia de sub control.

Nu ştii ce să faci pentru ca mesajul tău să aibă efectul dorit. Iată câteva sfaturi despre cum să nu ţipi la copilul tău.

Coboară-ţi vocea

De multe ori se întâmplă să te ajute mai mult dacă cobori vocea,decât dacă ai ridica-o. În primul rând,în felul acesta copilul va vedea că eşti foarte bine intenţionată,ceea ce înseamnă că se va gândi mai atent la ceea ce spui. În al doilea rând,acesta va observa diferenţa în vocea ta şi asta îi va atrage atenţia. Se va întreba ce se întâmplă şi te va asculta.

Cântă

Dacă eşti în situaţia în care copilul pur şi simplu nu-ţi dă ascultare şi simţi că te repeţi inutil,poate ar fi bine să schimbi strategia. În loc să strigi la el,spune ceea ce vrei să-i comunici prin cântec. Deoarece mamele nu cântă de obicei va fi curios să ştie ce se întâmplă şi te va asculta cu atenţie.

Spune copilului tău că nu vorbeşti cu el până nu se calmează

Ar fi bine să apelezi la această metodă din când în când. În felul acesta va şti că eşti cu adevărat supărată. Atunci va înţelege că a încălcat o limită şi că iei totul în serios. De asemenea,această metodă vă oferă timp să vă gândiţi la situaţia în care vă aflaţi.

Fă din asta un obiectiv

Dacă realizeazi că ţipi la copilultău din ce în ce mai des,ar fi bine să consideri asta ca pe o problemă pe care trebuie s-o rezolvi. Fă din asta un obiectiv. Urmează unele dintre aceste strategii pentru a scăpa de tentaţia de a striga la copilul tău. De asemenea,poţi apela şi la ajutorul unui profesionist. Acesta te poate sfătui cu privire la cum să reacţionezi atunci când eşti frustrată şi furioasă.

Citeşte şi:

Cum tratezi teama copiilor

Cum îi protejăm pe copii de microbi?