Ce să nu faci când eşti nervoasă

1 73702 original jpg jpeg

Copilul nu vrea să se îmbrace, iar tu nu ştii cum să-l convingi? Vii de la muncă şi găseşti din nou vasele nespălate? Înainte de a te enerva şi de a spune lucruri la nervi, iată ce să nu faci pentru a nu regreta ulterior.

Nu lua decizii

Psihologii spun că atunci când eşti nervoasă este mai bine să nu iei nicio decizie. Având în vedere că în acel moment fierbi de furie,nu gândeşti limpede şi,astfel,s-ar putea să iei o decizie pe care s-o regreţi mai târziu. Mai bine amâni luarea deciziilor şi încerci să te calmezi.

Discută cu cel care te-a supărat

Dacă cel mic nu vrea să se schimbe în hainele preferate de tine,discută cu el şi fă-l să înţeleagă că îmbrăcămintea aleasă este mai potrivită decât cea pentru care el a optat. Dacă soţul se uită la meci şi în casă e dezordine,vorbeşte cu el şi încearcă să-l convingi că e mai bine să te ajute la treburile casnice şi după aceea să urmărească partida de fotbal.

Stai departe de alimentele nesănătoase

Când eşti supărată ai tendinţa să consumi cât mai multe alimente procesate. Acest obicei se poate intoarce împotriva ta. Psihologii spun că atunci când eşti supărată faci alegeri alegeri alimentare nesănătoase,bogate în grăsimi şi carbohidraţi.

Nu uita că trebuie să mai şi socializezi

Când eşti supărată nu ai chef să vezi pe nimeni şi preferi să te închizi în propriul balon de sticlă şi să eviţi contactul chiar şi cu cei mai dragi prieteni. Psihologii spun că acest tip de compoartament nu te ajută deloc,pentru că petrecerea timpului de una singură poate cauza şi mai multă durere şi furie. În urma întâlnirii cu prietenii ori cu familia te vei destinde şi vei uita mai uşor de lucrurile care te-au enervat.