Ce să nu spui niciodată unei gravide

1 71697 original jpg jpeg

Atunci când afli că cineva din anturajul tău aşteaptă un bebe, ai putea avea o grămadă de întrebări şi de sfaturi de dat. Totuşi, sunt anumite lucruri care nu trebuie spuse niciodată unei femei însărcinate.

Ai o burtă imensă. E normal?

Deşi ţie îţi poate părea legitimă întrebarea,adevărul este că,dacă e la prima sarcină,biata femeie şi-a pus şi ea o grămadă de întrebări despre ce e normal şi ce nu. Pe lângă faptul că îşi face mustrări de conştiinţă că s-a îngrăşat,mai poate apărea şi teama că sarcina ei nu este normal dezvoltată şi că poate burta ar fi trebuit să fie mai mică sau mai mare.

Ce te-ai pătat pe faţă!

Serios,are şi ea oglindă. Vede zilnic petele acelea şi se teme că nu vor dispărea nici după sarcină. O remarcă de acest fel nu face decât să sporească temerile ei. În schimb,poţi aprecia cât de frumoasă este şi cât de radiantă e de când a rămas însărcinată.

Aţi plănuit sarcina?

Cui îi pasă dacă cei doi au plănuit sau nu venirea unui bebeluş? Dacă îi vezi că sunt în culmea fericirii,e clar că este un bebeluş care a venit exact la timp. Dacă par preocupaţi,întrebarea ta nu face decât să le reamintească faptul că nu erau pregătiţi să fie părinţi.

Pot să pun mâna pe burtă?

De ce ai vrea să atingi burta unei gravide şi,mai ales,ea de ce ar vrea ca tu să pui mâna pe burta ei? Doar pentru că este însărcinată,nu înseamnă că a început brusc să îi placă să fie mângâiată. Spune-i mai bine că îţi place burtica ei. Ajunge.

Aţi decis numele? Am eu câteva idei

Mai bine le păstrezi pentru tine. Vei avea şi tu nevoie. Dacă au deja un nume,sigur nu au nevoie de aprobarea ta,iar dacă nu au nicio idee,probabil vor apela la ajutor atunci când vor considera că este necesar. Faptul că tu ai câteva idei le poate sugera că îi consideri incapabili să găsească numele perfect pentru bebele lor.

Eu nu am avut deloc greţuri

Când biata femeie varsă şi apa pe care o bea,faptul că tu îi povesteşti de cât de uşoară a fost sarcina ta nu o ajută deloc. Mai bine întreab-o dacă o poţi ajuta cu ceva,iar dacă vrea să îi povesteşti din experienţa ta,îţi va spune singură.

Pe mine m-au tăiat când am născut

Ce rost are o remarcă de acest gen,când gravida este oricum terminată de frică şi de griji? Dacă îi poţi oferi sfaturi practice,iar ea pare dispusă să le asculte,dă-i înainte,dacă nu,vorbiţi despre altceva. Poţi sublinia faptul că fiecare femeie trăieşte o experienţă unică şi că îi doreşti să se bucure de ea. Nu este cert faptul că va trece prin ce ai trecut tu.

Nu ţi-e frică de naştere?

Fie că va naşte natural sau prin cezariană,aproape orice femeie se teme de dureri (cu mici excepţii). Aşadar,întrebarea ta retorică nu îşi are rostul.

Indiferent dacă eşti mamă sau nu,cert este că,înainte de a oferi sfaturi sau a pune întrebări,trebuie să te pui mai în pielea femeii însărcinate,care toată ziua numai asta aude.Recente

Haine intrate la apă Cum să le refaci  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei lucrezia carnelos kn6QrWtnAtY unsplash jpg
Cum sa fii confortabila si rafinata in sezonul rece TOP piese vestimentare care NU pot lipsi din garderoba ta! jpg
tipuri de nasturi jpg
Anca Alungulesei silueta jpg
sfaturi parinte copil shutterstock 1318903208 jpg
cateva detalii importante la alegerea vasului de wc  1654350490 jpg
caserole catering din polistiren snick ambalaje jpg
De ce este extrem de important să îți usuci mâinile după spălare, foto shutterstock jpg
Cele mai utile electrocasnice descopera aparatura esentiala pentru o casa moderna jpg
Ce include revizia periodica a masinii si cand ar trebui sa o faci jpg
input jpg
Kiwi, foto shutterstock jpg
Ce băutură caldă şi delicioasă îţi reduce colesterolul   Sursa foto Pixabay jpg
amantă personalități moarte  sursa foto   Shutterstock jpg
Lupta impotriva virusurilor   Alimente care iti vor proteja sistemul imunitar jpg
Un nou trend pe TikTok  Banda izolatoare pentru un somn mai bun   Sursa foto Shutterstock jpg
Ce tip de sport se potriveste zodiei tale   Sursa foto Shutterstock jpg
Coafuri la modă în toamna lui 2022   Sursa foto Shutterstock jpg
Cum poti porni un business in industria de beauty sfaturi si trucuri pretioase jpg