Ce se întâmplă când nu-ţi sunt satisfăcute aşteptările

1 71067 original jpg jpeg

Câteodată, oferim atât de mult celor din jur încât neglijăm să ne mai gândim şi la noi, pentru că aşteptările pe care le avem de la ei sunt prea mari, iar de la noi prea mici. Ce este de făcut în acest caz?

Pierdem prea mult timp aşteptând ca cei din jur să facă ceva. Ne aşteptăm ca nevoile noastre să fie îndeplinite şi ca cei care ne interesează să ne trateze în acelaşi mod:cu reciprocitate. Dar,de foarte multe ori aceste aşteptări nu sunt îndeplinite ci,în schimb,sunt zdrobite.Cu toate acestea,nu ar trebui ca aceste lucruri să te doboare. Cu toţii avem nevoie de anumite lucruri de la alte persoane,în scopul de a ne simţi în bine. În acelaşi mod,un copilîşi dă seama dacă este iubit de părinţi sau este considerat o povară,pentru că,de multe ori se întâmplă să fie aşa.De asemenea,adulţii se aşteaptă ca partenerii să-i tratezeîn acelaşi mod în care ei îi tratează. În ciuda faptului că o relaţie sănătoasă şi echilibrată ar trebui să lucreze în acest fel,este lucrul care duce adesea la decepţie,pentru că aşteptările sunt prea mari şi nu primeşti nimic în schimb.

„Trebuie să meditezi puţin la acest aspect.”

Atunci când marile aşteptări te doboară

Unii oameni trăiesc cu impresia că fericirea se dă,nu şi primeşte. Poate că acesta este modul în care am fost crescuţi sau faptul că această valoare extrem de nobilă neglijează un aspect esenţial al supraveţuirii noastre:stima de sine.

Ai dreptul de a primi:

Este important să ne eliberăm de anumite concepte care contravin echilibrului emoţional. Răspândind bucurie este un gest nobil care ne îmbogăţeşte:te-ai putea gândi la ea ca la o obligaţie. Să fii darnică este bine,dar s-o primeşti este o obligaţie.  

Avem prea multe aşteptări pentru că avem obiceiul de a da prea multe:

Probabil că de multe ori ţi-a fost spus:„ai prea multe aşteptări de la oameni” sau „eşti prea sensibilă şi totul te afectează.” Dar aceste cuvinte reflectă foarte puţină empatie din partea celor din jur,lucru care te pune de multe ori pe gânduri.

Poate ar trebui să-ţi spui cuvinte precum „Trebuie să învăţ să iubesc mai puţin”,dar în realitate trebuie să-ţi spui că „ Trebuie să învăţ să mă iubesc mai mult pe mine.”

Să iubeşti pe cineva înseamnă să-i faci o cămăruţă în inima ta şi s-o pui în centrul universului şi să-ţi construieşti viaţa în jurul ei. Pentru că,atunci când ai aşteptări mari din partea celor din jur,aşteptările pe care le aveai de la tine încep să dispară în neant.

Cum să reacţioneze când îţi dai seama că nu ai primit nimic în schimb:

Inima ta va şti când ai atins limita. Dacă te trezeşti cu mai mulţi nori negri decât speranţă,dacă eşti fustrată tot timpul şi îţi doreşti să plângi,atunci este momentul să acţionezi.

Atunci când nu primeşti nimic în schimb,te simţi goală în interior şi poate chiar simţi că nu eşti demnă să primeşti afecţiune,atenţie sau îngrijire. Nu lăsa niciodată vidul emoţional al altora să te facă să crezi că nu meriţi să fii fericită şi iubită.  

Iubirea pe care o ai de oferit nu te va părăsi. Aceasta îţi va da putere să urmezi propriul drum spre echilibrul personal şi pacea interioară.

Putem să ne aşteptă la anumite lucruri doar de la persoanele foarte apropiate,care fac parte din cercul familial. Tot ce trebuie să oferim şi să primim este respect unul de la altul. Nu înceta să lupţi pentru el. Iubirea este reciprocă,este suport şi sinceritate. Atunci când acestea lipsesc dintr-o relaţie,este semnul care spune că ceva nu este în regulă.



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg