Ce sport i se potriveşte?

1 47192 original jpg jpeg

Vrei să creşti un copil sănătos? Atunci trebuie să-l obişnuieşti de mic cu sportul şi cu mişcarea în aer liber. Iată cum poţi face acest lucru.

Viaţa modernă îi forţează pe copii să devină din ce în ce mai sedentari. Ei petrec prea multe ore în faţa calculatorului,iar alimentaţia lor este mult mai bogată în calorii decât ar trebui să fie.

Pentru a te ajuta să-ţi îndrumi copilul să facă sport, am cerut sfatul doctorului Alin Popescu, specialist în medicină sportivă.

Cheia dezvoltării armonioase

Mişcarea îi ajută pe copii să se dezvolte din toate punctele de vedere. Este benefică pentru sănătate,întăreşte oasele,îmbunătăţeşte condiţia fizică. Practicând un sport,îşi lărgesc cercul de prieteni şi-şi cultivă răbdarea,concentrarea, disciplina.

Timizii pot deveni mai încrezători practicând un sport de echipă, în timp ce copiii mai nervoşi se temperează şi se disciplinează, practicând un sport cu reguli stricte.

Un alt stil de viaţă

Este dovedit că aceia care fac sport duc o viaţă mai sănătoasă şi sunt mai puţin supuşi riscului de a deveni dependenţi de tutun, de alcool sau chiar de droguri.

De asemenea, antrenamentele sportive includ şi noţiuni de alimentaţie corectă, ceea ce le oferă copiilor cunoştinţele necesare pentru un stil de viaţă cât mai sănătos.

Fiecare sport la vârsta potrivită

Când alegi un sport pentru copilul tău,primul lucru de care trebuie să ţii cont mai întâi este vârsta lui. Până la 6 ani,nu este indicat sportul de echipă,care cere mult efort şi reguli complicate. Şi totuşi copilul poate face patinaj de la 3 ani,înot şi schi de la 3-4 ani,judo de la 4 ani,echitaţie de la 5-6 ani,fotbal,tenis şi scrimă de la 6 ani.

„Majoritatea copiilor sunt pregătiţi pentru sporturile de echipă,de la vârsta de aproximativ 6 ani, atunci când pot urma instrucţiunile, regulile, disciplina şi pot înţelege conceptul de muncă în echipă”, precizează dr. Alin Popescu.

„Copiii nu ar trebui împinşi să practice un sport care nu le place sau să fie obligaţi să participe la o competiţie pentru care nu sunt încă pregătiţi fizic sau emoţional. Nu uitaţi că motivaţia copiilor în alegerea unui sport este extrem de importantă”, ne spune dr. Alin Popescu.

Cine alege?

Pe la 8 ani, copilul este în stare să aleagă singur sportul pe care vrea să-l practice. Nu te mira dacă între 6 şi 10 ani va trece de la un sport la altul,căci este curios şi vrea să le încerce pe toate.

Sportul înseamnă distracţie!

Pentru ca sportul să fie o plăcere pentru copil, trebuie să iei în consideraţie câteva aspecte:

* Nu-l constrânge să facă ceva ce nu-i place.

* Antrenamentul trebuie adaptat posibilităţilor sale fizice. Dacă în urma antrenamentelor resimte durere,este cazul să spui stop,căci efortul este prea mare pentru el.

* Sportul nu trebuie să-i ocupe prea mult timp din programul lui şi aşa încărcat. Are nevoie de echilibru între odihnă,studiu şi mişcare.

* Ar fi bine să facă sport sub supravegherea unui specialist.

Sfat

Cel mai bine este ca până la 6 ani să facă sport în reprize scurte. Abia mai târziu copilul poate avea un program mai strict.Recente

rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni  Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi  Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau  1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni  sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei  Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor  Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg