Ce trebuie să ştie bărbaţii despre creierul femeii

1 47772 original jpg jpeg

Chiar dacă un studiu recent a arătat că bărbaţii şi femeile gândesc la fel, sigur bărbaţii vor infirma acest lucru. Şi asta pentru că există câteva momente în viaţa femeilor care le schimbă felul de a gândi şi de a acţiona. Iată ce ar trebui să ştie bărbaţii despre creierul femeilor:

Sarcina îţi micşorează creierul

După ce ai născut cu siguranţă ai simţit că nu gândeşti la fel de clar ca înainte. Şi parcă şi memoria ta lăsa mult de dorit. Ei bine potrivit unui studiu din 2002,publicat în „American Journal of Neuroradiology" sarcina şi naşterea îţi micşorează creierul. În perioada sarcinii, creierul femeilor scade cu circa 4% , iar schimbările hormonale ce apar după naşterea sunt cele care te fac aşa de uitucă. Însă potrivit cercetătorilor, creierul îşi revine la dimensiunea normală la şase luni după naştere.

Sindromul premenstrual te face nervoasă

Sindromul premenstrual afectează peste 80% din femei. Cu 24-48 de ore înainte de ciclul menstrual eşti gata să explodezi de nervi. Şi dacă respiră cineva lângă tine îţi vine să ţipi la el. Sau îţi vine să plângi din nimic... Stările acestea de spirit sunt cauzate de nivelul hormonal fluctuant şi de scăderea nivelului de serotonină din creier. Serotonina este un hormon responsabil cu buna dispoziţia. De aici şi sensibilitatea excesivă şi emoţiile contradictorii din aceste zile.

Intuiţia, „aparatul de scanat” al creierului feminin

Chiar dacă bărbaţii acceptă greu acest lucru, femeile au în creier propriul „aparat de scanat”. De aceea poţi ghici fără să greşeşti prea mult e gândeşte soţul tău, pe unde umblă sau cu cine vorbeşte la telefon. Creierul tău gândeşte analitic şi este mult mai atent la detalii decât al unui bărbat. De aceea când vezi pe cineva cunoscut şi, mai ales, pe soţul tău, creierul tău îl scanează imediat şi îţi poate spune cele mai mici modificări ale stării lui de spirit.

Alăptatul te „droghează” mai mult decât cocaina

În momentul în care alăptezi în creierul tău se eliberează un hormon numit prolactină. Acesta îţi dă starea aceea de realxare şi de fericire pe care nimic altceva nu ţi-a dat-o până atunci. Cercetătorii americani au publicat în 2005, în „Journal of Neuroscience" un studiu privind efectele alăptatului asupra creierului feminin. Ei au comparat efectul alăptatului asupra asupra creierului feminin cu cel pe care-l are cocaina. Şi alăptatul a ieşit câştigător la puncte.

Creierul tău percepe mai puţin durerea fizică

Studiile realizate în ultimii zece ani arată că bărbaţii reacţionează diferit la durere faţă de femei. Femeile sunt capabile să suporte mai mult şi mai uşor durerea fizică decât un bărbat. Şi asta deoarece creierul femeii percepe durerea emoţional,în timp ce bărbaţii se concetrează pe simtomele fizice ale durerii. Adică dacă pe tine te doare capul,te gândeşti la ce anume te-a făcut să te doară capul:lipsa banilor,neatenţia soţului sau grija pentru copii. Pe când soţul tău îţi descire durerea lui de cap:îl doare tâmpla sau ceafa,simte cum îl săgetează durerea etc.