Cele cinci etape ale unei relaţii

1 60988 original jpg jpeg

Fiecare relaţie trece prin cinci etape, însă nu toate cuplurile ajung până la ultima etapă. În funcţie de cât de multă înţelegere şi iubire există între parteneri, viaţa în doi poate merge sau nu mai departe.

Totuşi,orice cuplu trebuie să fie conştient de faptul că nu poate sări anumite etape ale relaţiei,altfel nu ar avea pe ce să se clădească relaţia respectivă.1. Începutul idileiLa începutul unei relaţii,fluturaşii în stomac îşi fac apariţia,iar sentimentul de bine este din ce în ce mai accentuat. În această primă etapa totul pare perfect,pasiunea se află la cote maxime,iar aşteptările cu privire la partener nu întârzie să apară. De asemenea,partenerii au tendinţa de a se gândi unul la celălalt în mod constant.

Oamenii de ştiinţă explică de ce totul pare roz:" Când o persoană se află în extaz, organismul secretă în cantităţi mai mari hormonii fericirii, iar nivelul adrenalinei creşte. Atunci când eşti îndrăgostit, anumite endorfine lucrează pentru a creşte nivelul de energie, cât şi pentru a îmbunătăţi starea de spirit. De asemenea, acestea măresc şi apetitul sexual, motiv pentru care persoanele îndrăgostite simt nevoia de a petrece cât mai mult timp în compania partenerilor de viaţă." Majoritatea experţilor sunt de părere că această etapă durează de la 2 luni până la 2 ani,contribuind la consolidarea relaţiei dintre parteneri.  

Este perioada în care partenerii observă anumite defecte reciproce şi încearcă să se împace cu ele. Acum că a mai trecut puţin din euforia primei etape,cuplul trebuie să se adapteze realităţii şi să facă faţă momentelor încărcate de tensiune,pentru că nu există relaţie în care să nu există discuţii contradictorii şi neînţelegeri. Sentimentele contradictorii pot apărea,însă  acestea pot fi de bun augur,deoarece contribuie la deconectarea cuplului de la clipele fericite. Poate apărea teama pierderii controlului şi chiar a pierderii interesului pentru partener.

Cea de-a treia etapa a unui cuplu constă in reevaluarea relaţiei,moment în care poate apărea dorinţa de izolare. Acum este momentul în care partenerii se gândesc în mod serios dacă vor să meargă mai departe sau nu. A merge pe acelaşi drum cu actual partener de viaţă înseamnă trecerea într-o altă etapă mult mai importantă. De asemenea,rutina îşi poate face apariţia,motiv pentru care specialiştii recomandă luarea unei decizii independent de acest factor,deoarece aceasta poate fi combătută cu puţin efort din partea ambilor parteneri.  

Dacă relaţia a supravieţuit până în acest punct,există clar interes din partea ambilor parteneri. Însă,fiecare trebuie să îşi recunoască temerile cu privire la relaţie şi să analizeze modul în care comportamentul le este influenţat de experienţele şi trăirile partenerului de viaţă. Dorinţa de a clădi un viitor împreună este din ce în ce mai puternică,ambii parteneri depunând efort în consolidarea relaţiei.

Cercetările arată că mai puţin de 5% dintre cupluri ajung în stadiul final al unei relaţii. Fiecare persoană este capabilă să-şi asume responsabilităţile şi poate susţine pe cei din jur. Cuplurile care au trecut peste momentele dificile şi au ajuns în ultima etapă a relaţiei ştiu ce înseamnă cu adevărat o relaţie,ce presupune şi cum trebuie să acţioneze pentru a creşte relaţia în permanenţă. Partenerii se susţin reciproc,îşi împart responsabilităţile,se susţin,se înţeleg,se respectă şi se iubesc.Recente

3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg