Cele mai bune ţări pentru mame

1 69871 original jpg jpeg

Dacă la noi în ţară natalitatea este în scădere, iar tinerele familii se gândesc de două ori înainte să aibă un copil, în alte ţări venirea pe lume a unui nou membru nu este o problemă. Iată care sunt cele mai bune ţări pentru mame!

Află care sunt ţările care încurajează maternitatea şi oferă beneficii speciale tinerelor care-ţi doresc să devină mame.

Cele mai bune ţări pentru mame. Norvegia

În topul ţărilor în care maternitatea este încurajată se află statele scandinave. Pe primul loc este Norvegia,unde sistemul medical se numără printre cele mai eficiente din lume. Sarcina este monitorizată pe toată durata ei,iar dacă apar complicaţii controalele sunt obligatorii. Moaşele sunt bine pregătite şi pot oferi sfaturi preţioase despre îngrijirea copiilor.

Cele mai bune ţări pentru mame. Finlanda

O altă ţară în care viitoarelor mămici li se acordă o îngrijire specială este Finlanda. Un studiu a relevat faptul că mamele din această ţară sunt cele mai fericite din lume. Mai mult,în primele nouă luni ale copilului mamelor li se acordă o indemnizaţie specială,iar sarcina este monitorizată încă de la început. În 2011 nu s-a înregistrat niciun deces în rândul tinerelor mame,iar în timpul sarcinii o gravidă merge la consult de 10-15 ori.

Cele mai bune ţări pentru mame. Suedia

Tot un stat nordic completează podiumul celor mai bune ţări pentru mame. Şi asta pentru că venitul pe cap de locuitor în Suedia este printre cele mai mari din lume. În plus,rata mortalităţii în rândul mamelor şi a bebeluşilor este extrem de scăzută.

Cele mai bune ţări pentru mame. Islanda

Din 1970,Islanda şi-a modificat politica de natalitate,oferind numeroase beneficii atât mamelor,cât şi taţilor. După ce copilul împlineşte vârsta de trei ani el trebuie înscris la grădiniţă. În plus,pentru familiile cu venituri mici,cheltuielile grădiniţei sunt suportate de către stat.

Alte ţări bune pentru mame sunt:

Danemarca

Spania

Belgia

Germania