Cele mai folosite nume de fete în România

1 66690 original jpg jpeg

Care au fost cele mai folosite nume de fete în România, în 2015? Alături de Maria sau Andreea ori Ioana - nume care nu se vor demoda niciodată, personajele preferate sau prenumele purtate de copiii vedetelor sunt o reală sursă de inspiraţie pentru proaspeţii părinţi.

Eva,Sofia ori Miruna,printre cele mai folosite nume de fete în România,în acest an

Aşadar,printre cele mai folosite nume de fete în România se numără Eva,Sofia (Sophia),Ileana sau Victoria ori Miruna. Acestea sunt în fruntea topului cu cele mai folosite nume de fete în România,în 2015. Însă,acestor nume li se adaugă şi unele care până în acest an erau destul de rare,precum Ingrid,Olivia,Ava,Eveline,Iris sau Ilinca.

La nivel internaţional,lansarea ultimei părţi din "Hunger Games" a făcut ca numele Katniss să apară în top 100 nume preferate de fete,iar seria de succes "Game of Thrones" aduce numele de Emilia printre top favorite.

De asemenea,nu este de ignorat nici fenomenul Disney,care a făcut ca printre cele mai folosite nume din România,în ultimul an,să se regăsească Elsa şi Ana.

O altă tendinţă puternică în rândul numelor de fete a fost terminaţia belle sau "bela". Astfel,printre cele mai folosite nume în România,în ultimul timp,se regăsesc şi cele împrumutate de la prinţese,precum Izabela,Bela,Anabela,Mirabela,Arabela.

Cele mai folosite nume de fete în România:numele nobile şi cele cu iz franţuzesc

Acelaşi lucru este valabil şi pentru numele cu terminaţia ette,ce provin din franceză. Charlotte sau Bernadette sunt cele mai folosite nume în România ce au iz franţuzesc. Numele nobile sunt şi ele printre cele mai folosite nume de fete în România,în acest an:Ecaterina,Elizabeta,Victoria şi Kate.

Numeroase studii au arătat că numele influenţează dezvoltarea unei persoane. În plus,numele are un rol semnificativ şi în starea psihică a copilului şi a viitorului adult,dar şi percepţia oamenilor despre frumuseţea acestuia.

Pe de altă parte,se spune că un nume care conţine mai multe vocale precum “u” sau “o” sugerează seriozitate,dar şi închistare sau tristeţe,în timp ce numele cu “a” şi “e” sugerează deschidere emoţională,volubilitate. Un studiu citat de BBC a arătat că numele foarte rare pot avea o influenţă negativa asupra copilului în drumul său spre maturitate. Spre exemplu,în cazul fetelor,obsesia sau gelozia au fost mai frecvente la cele care aveau nume rare decât cele care purtau nume mai comune.

Specialiştii de la Direcţia de Evidentă a Populaţiei,din cadrul Ministerului Afacerilor Interne spun că  românii au început să nu mai dea prenume „ciudate” copiilor lor. În această privinţă există o lege care nu mai permite funcţionarilor de la primărie să înregistreze orice fel de prenume. Potrivit articolului 84 din Codul Civil,"este interzisă înregistrarea de către ofiţerul de stare civilă a prenumelor indecente, ridicole şi a altora asemenea, de natură a afecta ordinea publică şi bunele moravuri ori interesele copilului, după caz".Recente

Samsung sau iPhone Iată ce telefon ți se potrivește mai bine în funcție de nevoile tale de zi cu zi! jpeg
par carut jpg
caine, fructe, cirese jpg
Ochi hazel jpg
shutterstock 418125508 jpg
Piele sanatoasa, fructe jpg
Sapunuri care alunga insectele tantarii  Sursa foto Pixabay jpg
masina de spalat vase jpg
lampi led unghii jpg
cumsedepisteazacanceruloral jpg
shutterstock 1746013364 jpg
exfoliant fata xpertbeauty jpg
Pleci la shopping  5 lucruri pe care sa le alegi cu maxima atentie jpg
shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii  Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese  Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește  sursa   Shutterstock jpg
casa bântuită  foto   Shutterstock jpg
Pui souvlaki  Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg