Cele mai mari greşeli în relaţia de cuplu

1 66340 original jpg jpeg

Pentru ca o relaţie să meargă bine nu trebuie să ai grijă doar de lucrurile care o întreţin, ci de posibilele lucruri care pot duce la destrămarea ei. Aşadar, iată care sunt cele mai mari greşeli în relaţia de cuplu:

Cele mai mari greşeli în relaţia de cuplu:renunţarea la visuri şi lipsa de comunicare

Ai renunţat la visurile tale „ca să fie bine relaţiei”. Aşa-ţi spui atunci când te gândeşti că ţi-ai dorit atât de mult un lucru şi tocmai în momentul în care erai atât de aproape să-l ai,ai fost nevoită să renunţi la el. De fapt,acest tip de comportament e una dintre cele mai mari greşeli în relaţia de cuplu. E adevărat că în într-o relaţie compromisurile sunt mai mult decât necesare. Dar visurile tale nu se află pe lista cu lucrurile la care  poţi renunţa de dragul partenerului. Dacă acest lucru se va întâmpla totuşi,să ştii că relaţia mai devreme sau mai târziu va avea de suferit. Este o situaţie frecventă cea în care unul dintre parteneri renunţă la un job ce ar trebui să se desfăşoare într-o altă localitate sau chiar într-o altă ţară,doar ca să fie aproape de persona iubită. Însă,dacă ai visat toată viaţa la acest lucru,s-ar putea să-ţi pară rău şi atunci când regretele îşi vor face simţită apariţia,relaţia va avea de suferit.

Lipsa de comunicare. Dacă nu-i povesteşti partenerului despre aşteptările pe care le ai sau despre lucrurile care te deranjează ori despre problemele pe care le traversaţi,să nu te aştepţi că relaţia o să meargă bine. Nu are cum să se „regenereze” de la sine.  Vă îndreptaţi către un final de relaţie urât,deşi această situaţie ar putea fi prevenită atât de uşor. Aşa că,pentru binele relaţiei,începeţi să vorbiţi,să vă spuneţi tot ce aveţi pe suflet. S-ar putea să constaţi că partenerul habar nu avea despre aceste aspecte şi că,aflându-le,i-a fost foarte uşor să remedieze situaţia.

Îţi bârfeşti partenerul – e printre cele mai mari greşeli în relaţia de cuplu

E ceva ce nu-ţi convine în comportamentul partenerului! Discuţi despre asta cu toată lumea,mai puţin cu el.Nu este deloc în regulă acest aspect. Şi motivele sunt multiple. În primul rând,el ar trebui să fie prima persoană (şi singura,de preferat) care află că ai să-i faci reproşuri. În plus,s-ar putea ca partenerul să se supere mai rău decât te aştepţi dacă o să afle că-l bârfeşti. Niciodată nu poate aduce ceva bun atunci când mai implici şi alte persoane în problemele dintr-un  cuplu. Cel mai simplu este să te gândeşti cum te-ai simţi tu dacă partenerul tău ar discuta despre tine,într-un mod negativ,cu prietenii săi!

Nu mai acorzi timp relaţiei. Nu mai ai timp – asta e scuza ta. E adevărat că trăim în secolul vitezei şi că avem foarte multe lucruri de făcut,atât la job,cât şi acasă. Dar să ştii că toţi trăim în aceeaşi lume şi totuşi unii reuşesc să-şi acorde timp pentru partener. Şi câteva minute pot face minuni. Trebuie doar să vrei să-ţi menţii relaţia sănătoasă. În plus,treaba de la birou pare să nu se mai termine niciodată. Acest lucru e rău şi devine şi mai rău dacă din cauza carierei nu mai putem să investim timp şi în relaţie. Trebuie să încetezi să mai plasezi relaţia pe un loc secundar,dacă îţi doreşti ca aceasta să nu fie afectată.

O relaţie frumoasa chiar cere efort şi implicare! Însă,tu eşti cel care trebuie să-şi dea seama care sunt lucrurile cu adevărat importante din viaţă.