Certuri între fraţi? Nu-ţi mai face griji! Sunt chiar benefice

1 83074 original jpg jpeg

Dacă ai fraţi sau surori, cu siguranţă îţi aminteşti de "luptele" constante dintre voi, chiar şi pe cele mai mărunte lucruri. Sau de faptul că te scotea din sărite indiferent de ceea ce făcea şi că, de cele mai multe ori, certurile dintre voi se terminau în lacrimi.

Privind înapoi, probabil că regreţi aceste conflicte banale. Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au descoperit că, de fapt, aceste neînţelegeri dintre fraţi sunt benefice. Potrivit studiilor, acestea duc la o dezvoltarea emoţională şi mentală, dar şi îmbunătăţesc abilităţile sociale. În plus, cei care au fraţi sau surori îşi exprimă mai uşor emoţiile şi sentimentele.

140 de copii au participat la acest studiu, iar rezultatele arată că a avea un frate sau o soră are un impact major asupra dezvoltării. Cercetarea a inclus observaţii cu privire la modul în care copiii interacţionează cu ceilalţi membri ai familiei, cu prietenii şi cu străinii, interviuri, dar şi numeroase teste care le-a cercetat felul în care îşi manifestă abilităţile de planificare sau modul în care îşi manifestă controlul. 

Trebuie specificat însă că doar o rivalitate uşoară între doi fraţi este considerată a fi bună, doarece lupta dusă pe parcursul mai multor ani ar putea duce la dificultăţi în construirea relaţiilor şi la probleme de comportament.  

"Viziunea tradiţională este ceea că a avea un frate sau o soră duce la o competiţie între ei pentru a primi mai multă afecţiune şi atenţie din partea părinţilor. De fapt, studiile arată că modul în care copilul percepe relaţiile sociale este în legătură directă cu interacţiunile pe care acesta le are cu fraţii săi", susţine profesorul Claire Hughe, profesor la Universitatea Cambridge.  

Sursă: indy100.com



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg