Consiliere gratuită la domiciliu pentru proaspeţii părinţi

1 67494 original jpg jpeg

Ai devenit mămică de curând? Cum noua minune din viaţa ta nu vine cu un manual de intrucţiuni, poţi beneficia de ajutorul unui grup de asistenţă specializată la domiciliu, în cadrul campaniei „Să protejăm împreună copilăria”.

Programul de vizite specializate gratuite la domiciliu pentru proaspeţii părinţi va dura trei luni,începând cu luna decembrie,perioadă în care îşi propune să vină în sprijinul unui număr de aproximativ 500 de mămici.  

În cadrul proiectului,tinerele mame din Bucureşti vor beneficia gratuit de asistenţă specializată la domiciliu,chiar în primele săptămâni de la naştere. Pentru început,în etapa pilot,vor putea face parte din proiect mamele care nasc în şase spitale din Capitală:Spitalul Universitar de Urgenţă,Spitalul Clinic Dr. I. Cantacuzino,Spitalul Clinic Malaxa,Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (Ilfov),Spitalul Clinic de Obsetrică Ginecologie Dr. Panait Sîrbu şi Spitalul Clinic Filantropia.

Un grup de asistente din secţiile de neonatologie ale acestor spitale a fost instruit special pentru a oferi mămicilor sfaturi practice şi informaţii specializate despre cei trei piloni esenţiali pentru îngrijirea sugarului:siguranţă,imunizare prin vaccinare şi alimentaţie corectă.

„Ne dorim ca acest program să contribuie la creşterea nivelului general de sănătate a copiilor din România. Asistenta din secţia de neonatologie reprezintă pentru mămică prima sursă de informaţie despre îngrijirea copilului,imediat după naştere. Programul îşi doreşte să prelungească această legatură de încredere care se formează în spital şi după ce mămica ajunge cu sugarul acasă”,declară Prof. Dr. Marin Burlea,Preşedinte al Societăţii Române de Pediatrie.

După evaluarea programului desfăşurat în Bucureşti,în funcţie de rezultate,proiectul se poate extinde la nivel naţional,astfel încât tot mai multe femei să poată beneficia de informaţii corecte şi de sfaturi specializate pentru îngrijirea copiilor.

Iniţiativa face parte din campania de educare a părinţilor «Să protejăm împreună copilăria»,desfăşurată de Societatea Română de Pediatrie,în parteneriat cu compania GlaxoSmithKline.