Copiii învaţă să protejeze mediul în Laboratorul Verde al Reciclării

1 52400 original jpg jpeg

Copiii din clasele a III-a, părinţii şi învăţătorii lor pot beneficia de acum de un nou program numit Laboratorul Verde al Reciclării, o inovaţie în ceea ce priveşte proiectele educaţionale.

Lansat de Eco-Rom Ambalaje,în parteneriat cu Ministerul Educaţiei,Cercetării,Tineretului şi Sportului şi cu Ministerul Mediului şi Pădurilor,programul este o noutate atât din punct

de vedere al conţinutului informaţional,cât şi al formatului revoluţionar pe care-l propune:educaţia experienţială.

49b59a789218b0158bd4ecefac2204c6 jpg jpeg

Laboratorul Verde al Reciclării este un autocar modificat şi adaptat pentru minţile curioase şi inventive ale copiilor,venind în întâmpinarea lor într-o formulă high-tech,dinamică şi interactivă.

Cunoscând preocupările celor mici,Eco-Rom Ambalaje le propune acestora o experienţă multimedia completă,stimulându-le interesul faţă de procesul de colectare selectivă printr-un joc de echipă pe tablete PC,prin vizionarea unei animaţii pe tema colectării selective şi a unui spot didactic în ceea ce priveşte reciclarea de ambalaje.

Ministerul Educaţiei,Cercetării,Tineretului şi Sportului încurajează acest demers întrucât educaţia în sensul protejării mediului este deosebit de necesară atât pentru generaţiile actuale,cât şi pentru cele viitoare.

Metodologia educaţiei prin experienţă,propusă de acest program,este cea mai eficientă şi mai valoroasă,conform piramidei de învăţare. Ea stimulează şi provoacă elevii să participe lucid şi activ la procesul de învăţare”,susţine Ecaterina Andronescu,Ministrul Educaţiei,Cercetării,Tineretului şi Sportului.

4be057d7ff820b988899895c7c6bd1ca jpg jpeg

În primul semestru al anului şcolar 2012-2013,programul se va desfăşura în 25 de oraşe din ţară:Bucureşti,Piteşti,Târgovişte,Ploieşti,Slobozia,Constanţa,Tulcea,Focşani,Iaşi,Roman,Bacău,Sfântu Gheorghe,Braşov,Târgu Mureş,Mediaş,Sibiu,Cluj Napoca,Zalău,Baia Mare,Satu Mare,Arad,Deva,Târgu Jiu,Craiova,Alexandria,implicând peste 5000 de elevi,din 52 de şcoli primare.

Ne bucurăm că există iniţiativă de educare a copiilor venită din partea unor autorităţi responsabile precum Eco-Rom Ambalaje. Susţinem aceste gen de programe educaţionale,conştienţi fiind de necesitatea integrării colectării selective în rutina noastră zilnică.

Cu cât vom acorda mai multă atenţie acestui fenomen şi-i vom înţelege rolul important,cu atât calitatea vieţii noastre,a tuturor,se va schimba vizibil în mai bine.

Avem încredere în generaţia tânără,în capacitatea ei de a înţelege că grija faţă de mediu nu este o opţiune,ci un principiu de viaţă”,susţine Rovana Plumb,Ministrul Mediului şi Pădurilor.

Una dintre principalele componente ale acestui proiect este implicarea cadrelor didactice şi a părinţilor,aceştia având un rol deosebit de important în educarea şi responsabilizarea celor mici. Astfel,Eco-Rom Ambalaje încurajează mentorii copiilor să exerseze colectarea selectivă atât la şcoală,cât şi acasă,ca un prim pas pentru protejarea mediului.

b190681d572286fb4a985ecd67ec3e27 jpg jpeg

Eco-Rom Ambalaje investeşte în îndeplinirea obligaţiilor legale de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje inclusiv prin susţinerea campaniilor de informare şi conştientizare a populaţiei.

Programul educaţional al elevilor din ciclul primar este o componentă semnificativă a investiţiei pe care organizaţia noastră o aduce pentru schimbarea mentalităţii şi comportamentului generaţiilor prezente şi viitoare.

Colectarea selectivă trebuie să devină un gest obişnuit,iar experienţa inedită din Laboratorul Verde al Reciclării cu siguranţă îi va face pe cei mici să plaseze corect deşeurile de ambalaje în containerele special dedicate colectării selective,amplasate în fiecare oraş”,precizează Sorin Cristian Popescu,Directorul General al Eco-Rom Ambalaje.

Pentru mai multe informaţii te invităm să accesezi site-urile:

www.colecteazaselectiv.ro

http://www.facebook.com/Eco-Rom Ambalaje

http://www.ecoromambalaje.ro/