Copiii, vaccinaţi obligatoriu! Părinţii care refuză, fără motive medicale, acuzaţi de rele tratamente aplicate minorului

1 74155 original jpg jpeg

Potrivit unui proiect de lege, aflat în dezbatere pe site ul Ministerului Sănătăţii, vaccinarea copiilor va fi obligatorie pentru înscrierea în colectivitate.

Mai mult,părinţii care refuză să-şi vaccineze copiii,fără a avea adeverinţe medicale care să ateste faptul că există contraindicaţii pentru imunizare,riscă între 3 şi 7 ani de închisoare pentru infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului.

În cazul în care  refuzaţi să vă vaccinaţi copiii,autorităţile abilitate  vor putea sesiza serviciul public de asistenţă socială şi direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului privind neglijarea medicală şi încălcarea drepturilor copilului de către părinţi sau reprezentanţi legali.

Se înfiinţează noi comisii

Potrivit proiectului de lege,în cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică se va înfiinţa Grupul Tehnic de  Coordonare a Activităţilor de Vaccinare (GTCAV),structură fără personalitate juridică,independentă,a cărei activitate este finanţată din fonduri alocate Programului Naţional de Vaccinare,cu rol în elaborarea Strategiei Naţionale de Vaccinare şi coordonarea activităţii de vaccinare la nivel naţional.  

Principala atribuţie a acestui GTCAV este de analizare a politicilor de sănătate naţionale şi internaţionale şi recomandarea de politici naţionale de imunizare optime. Recente