Copilul a răcit? Iată cum să-l tratezi

1 71508 original jpg jpeg

Răceala la copii este o problemă serioasă şi comună, mai ales în sezonul rece, care poate persista şi mai mult de o săptămână. Atunci când imunitatea este scăzută, corpul este expus la virusuri şi, împreună cu aerul rece, duc la îmbolnăvirea lui.

Mai ales,în cazul sugarilor,o uşoară răcealăpoate duce la o problemă gravă de sănătate. În cazul celor mici,lucrurile pot fi destul de grave,pentru că ei nu pot respira pe gura,aşa cum o fac adulţii atunci când nasul le este înfundat.Atunci când copilul face febră,începe să tuşească şi transpiră mult,nu ştii cum să reacţionezi. Trebuie să găseşti modalităţile cele mai eficiente. Recomandat este să se meargă la medicul pediatru atunci când simptomele încep să fie mai puternice.În schimb,există şi remedii naturale de care te poţi folosi pentru a trata răceala atunci când cel mic s-a îmbolnăvit.

Iată care sunt: Apă cu sare

Înfundarea nasului duce la îngreunarea respiraţiei,iar acest lucru afectează somnul şi pofta de mâncare. În acest caz,apa cu sare este foarte bună. Pune în paharul cu apă puţină sare şi amestecă în ea. După ce va începe s-o bea,căile nazale vor fi desfundate şi respiraţia va fi normală. Repetă acest tratament de 2-3 ori într-o zi. Acest remediu nu este recomandat bebeluşilor.

Mai multe lichide

Dă-i copiluluisă bea mai multe lichide în sezonul rece. Sucurile naturale,apa,laptele cald,supa,ciocolata caldă,sunt cele care protejează gâtul,dar ai grijă să nu fie fierbinţi. Pentru cei care au sub 6 ani,recomandat este doar laptele.

Mierea

Mierea este perfectă pentru tratarea răcelii,în special la copii. De asemenea,foarte bun şi sănătos este ceaiul de tei,în care adaugi miere. Dacă copilul are mai puţin de 1 an,nu este recomandată mierea,deoarece sistemul digestiv nu este pregătit s-o digere.

În caz de febră

Dacă copilul are febră,trebuie mers imediat la medic. Nu sunt recomandate pastilele pentru scăderea febrei fără acordul medicului. De asemenea,poate fi alergic la aspirină şi să nu ştii.

 Alimente bune pentru tratarea răcelii  

Atunci când copilul are dureri în gât cauzate de răceală,el refuză să mănânce pentru că nu poate înghiţi. Îi vine foarte greu şi se forţează s-o facă. În acest caz,trebuie să-i fie date alimente pe care le poate înghiţi cu uşurinţă,cum sunt supa,compotul de mere,cât mai multe lichide.

Credit foto:www.boldsky.comRecente

Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg