Copilul tău este mofturos la mâncare? Iată cum îl poate afecta!

1 68007 original jpg jpeg

Copiii care sunt mofturoşi la mâncare au un risc mai mare să se confrunte cu anumite probleme de sănătate, potrivit specialiştilor. Află la ce problemă de sănătate este predispus cel mic dacă strâmbă din nas când îi dai să mănânce.

Cercetătorii susţin că un copil care acceptă cu greu să mănânce ceea ce i-ai preparat are un risc semnificativ mai mare să sufere de probleme emoţionale.

Cercetarea a constatat că acei copii consideraţi cu o atitudine «moderată» până la «foarte dificilă» în ceea ce priveşte hrana au avut un risc semnificativ mai mare de simptome depresive şi de anxietate.

"Copiii despre care vorbim în acest studiu nu sunt cei care uneori refuză să mănânce broccoli",spune Nancy Zucker,director al Centrului Duke pentru tulburări de alimentaţie,autorul principal al studiului."Este vorba despre copii care sunt atât de dificili la produsele alimentare încât acestea încep să le provoace probleme",a explicat cercetătorul,potrivit Agerpres.

"Acest comportament extrem poate lua multe forme şi afectează sănătatea copilului, creşterea şi relaţia părinte-copil",a spus ea.

Copiii ţinuti sub supraveghere medicală ar putea corespunde,de asemenea,criteriilor pentru o nouă tulburare psihică bazată pe evitarea/restricţia consumului de alimente,un nou diagnostic adăugat în ultimul manual american de boli mintale adoptat în 2014.

Unii copii pot beneficia de terapii menite,printre altele,să demistifice sursele de anxietate produse de alimente. Dar aceste metode nu pot fi suficiente pentru copiii cu sensibilitate senzorială extremă pentru care mirosul sau gustul unor alimente sunt prea intense,conchid specialiştii.

Studiul a fost efectuat pe un grup de 3.433 de participanţi,din care aproape 18% sunt consideraţi relativ dificili la masă în timp ce aproximativ 3% se află în categoria "extrem de dificili".Recente

Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg
bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg