Copilul tău nu se concentrează. Cum îl ajuţi?

1 73883 original jpg jpeg

Sigur cunoşti părinţi care se plâng că nu o mai scot la capăt cu copilul lor, pentru că nu este atent la şcoală sau când îşi face temele. Sau poate eşti chiar tu unul din părinţii care are probleme în a-şi convinge năzdrăvanul să fie atent, măcar un sfert de oră.

Conform psihologilor,un elev este capabil să se concentreze asupra unui subiect,la clasă,în jur de 10 minute. 

Atenţie sporită,în paşi

Există mai multe metode care te pot ajuta să-l determini pe copil să se concentreze asupra unei sarcini pe care i-o dai:

·         Unii specialişti cred că imediat după şcoală,copiii ar trebui să mănânce apoi să treacă direct la făcutul temelor,iar alţii spun că ar fi mai bine pentru copii să aibă o perioadă de o oră,în care să se joace. Alege ce crezi că se potriveşte mai bine cu firea copilului tău.

·         Creează-i un spaţiu personal în care să se simtă în largul său. Spre exemplu un birou unde să îşi facă temele,o măsuţă pentru proiectele creative. Nu lăsa televizorul deschis sau muzica tare în timp ce lucrează. Pe cât posibil,stai lângă el şi supraveghează-i activitatea.  

·         Pune-l  să-şi înceapă temele temelor cu materia care nu-l încântă cel mai mult. Dacă ar începe cu disciplina care îi place,termină foarte repede şi îşi pierde energia pentru a continua.

·         Dacă cel mic se plânge că nu-i place matematica,explică-i în ce fel îl va ajuta această materie în viitor (exemplu:matematica îl va face să gândească şi să acţioneze logic,să ia notă mare la examenul de capacitate,ca să se poată înscrie la liceul preferat şamd) . Fă-l să iubească fiecare materie,implicându-i în diferite experimente creative.

Sfat Click! pentru femei

Pentru a putea fi atenţi în activităţile lor de zi cu zi,copiii au nevoie întotdeauna de odihnă şi o alimentaţie echilibrată. Nu îi poţi cere unui elev să se concentreze la şcoală dacă s-a dus la culcare la ore înaintate sau dacă a sărit dimineaţa peste un mic dejun sănătos.

Petrece mai mult timp cu el

Nu-l lăsa să stea mult timp în faţa televizorului ori cu ochii în ecranul tabletei. Inventaţi împreună jocuri care-i captează atenţia. Vei descoperi astfel care sunt lucrurile care îi plac:desen,pictură,modelaj,dans.Petrece cu copilul mult timp în aer liber. Sădeşte în el dragostea pentru natură şi pentru exerciţiile fizice. Practicarea unui sport,mai ales a unuia de echipă,nu va face decât să-l ajute pe micuţ să elimine surplusul de energie,să fie mai organizat,să-şi stabilească ţeluri şi modalităţi ca să le atingă. Dacă micuţul tău nu e genul sportiv,poate e pasionat de muzică:deşi presupune concentrare,cântatul la instrument nu va fi perceput de junior ca o corvoadă. În toate situaţiile,fii alături de el şi implicaţi-vă împreună în activităţi plăcute şi instructive.Recente

Haine intrate la apă Cum să le refaci  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei lucrezia carnelos kn6QrWtnAtY unsplash jpg
Cum sa fii confortabila si rafinata in sezonul rece TOP piese vestimentare care NU pot lipsi din garderoba ta! jpg
tipuri de nasturi jpg
Anca Alungulesei silueta jpg
sfaturi parinte copil shutterstock 1318903208 jpg
cateva detalii importante la alegerea vasului de wc  1654350490 jpg
caserole catering din polistiren snick ambalaje jpg
De ce este extrem de important să îți usuci mâinile după spălare, foto shutterstock jpg
Cele mai utile electrocasnice descopera aparatura esentiala pentru o casa moderna jpg
Ce include revizia periodica a masinii si cand ar trebui sa o faci jpg
input jpg
Kiwi, foto shutterstock jpg
Ce băutură caldă şi delicioasă îţi reduce colesterolul   Sursa foto Pixabay jpg
amantă personalități moarte  sursa foto   Shutterstock jpg
Lupta impotriva virusurilor   Alimente care iti vor proteja sistemul imunitar jpg
Un nou trend pe TikTok  Banda izolatoare pentru un somn mai bun   Sursa foto Shutterstock jpg
Ce tip de sport se potriveste zodiei tale   Sursa foto Shutterstock jpg
Coafuri la modă în toamna lui 2022   Sursa foto Shutterstock jpg
Cum poti porni un business in industria de beauty sfaturi si trucuri pretioase jpg