Cum adormi copilul mai uşor

1 57817 original jpg jpeg

Când vine vorba de dormit, copiii sunt ca şi pisicile – ambii adorm instant. Cei cu vârsta de până la 2 ani, inclusiv, petrec mai mult timp dormind.

De-a lungul copilăriei,ei petrec aproximativ 40% din timpul lor dormind.Somnul este vital pentru dezvoltarea psihică şi fizică a copilului.

Fă din somn o prioritate de familie

Setează reguli de somn şi de trezire pentru întreaga familie. Fii sigură că le vor urma,chiar şi în weekend. Copiii care sunt suficient de obosiţi,vor reuşi să adormă,între 15 până la 30 de minute. Astfel,îţi va fi şi tie mai uşor să te trezeşti dimineaţa şi să nu adormi în timpul zilei.Rezolvă dificulăţile de somn

Cauzele dificultăţilor de somn pot fi pricinuite de răceli,de exemplu. Mergi la medicul copilului tău pentru a determina cauzele tulburărilor de somn.

Este important să discuţi cu soţul tău şi să aplicaţi o strategie de somn pentru copil. În caz contrar,nu vă puteţi aştepta ca el să înveţe sau să-şi schimbe comportamentul.Pentru un copil mic,încercaţi să utilizaţi o diagramă,pentru a ajuta copilul să se înveţe noua rutină.Schimbarea hainelor,spălatul pe dinţi şi cititul unei cărţi pot fi afişate cu uşurinţă prin imagini.

Gustări înainte de culcare

Copiii au nevoie de mai mult de 3 mesepe zi. Astfel,o mică gustare înainte de culcare poate ajuta organismul lui să rămână hrănit peste noapte. Opţiunile sănătoase includ cerealele integrale cu lapte,biscuiţii graham sau un fruct.

Un ultim lucru

Copiii vor cere mereu:săruturi,îmbrăţişări,un pahar cu apă,folosirea băii. Pot fi destul de inventivi .Cel mai bun lucru este să anticipezi aceste lucruri şi să le incluzi ca ritualuri mici în rutina de culcare.

Citeşte şi:

Cum afectează consumul de cofeină copiii

Cât de important este somnul pentru creşterea sănătoasă a copiilor