Cum ajuţi copilul să se înalţe

1 67267 original jpg jpeg

Unii părinţi sunt îngrijoraţi de faptul că cel mic nu are înălţimea normală vârstei. Toţi îşi doresc ca copiii lor să crească la o înălţime normală. Aşadar, ei ştiu mai întâi care sunt factorii care afectează rata de creştere a copiilor lor.

Oamenii de ştiinţă au afirmat că rata de creştere în înălţime pentru majoritatea copiilor cu vârste cuprinse între 3 ani şi adolescenţa timpurie este de aproximativ 5 cm pe an. Cu toate acestea,această rată nu este constantă pentru toată lumea,deoarece există mai mulţi factori care afectează înălţimea copilului,înclusiv din punct de vedere genetic,gena,nutriţia şi condiţiile de sănătate. De multe ori,înălţimea părinţilor este un factor care contribuie în mare parte,este cea care afectează înălţimea finală a copilului,deoarece de multe ori este estimată cu înălţimea media a lui şi a părinţilor. Cei care contribuie la rata de creştere mult mai rapidă sunt hormonii sexuali,şi care apar în mod normal la fete care se opresc din creştere mai repede decât băieţii. Aşa cum pubertatea la fete începe mai devreme decât la băieţi.

Ca să ajutăm copiii să crească şi să rămână sănătoşi,trebuie să avem în vedere următoarele: 1. Alimentaţia corectă

Produsele alimentare pentru copii trebuie să fie o sursă echilibrată şi integrată de nutrienţi,inclusiv vitamine şi minerale,în special vitamina D,cea care ajută la dezvoltarea oaselor şi a muşchilor. Poţi beneficia de vitamina D prin expunerea la soare pentru câteva minute sau prin consumul de alimente,cum sunt peştele,cerealele,laptele,care sunt sănătoase.

Vitamina C este la fel de importantă şi disponibilă în unele sucuri organice şi fructe,cum sunt portocalele şi lămâile. Vitamina B1 se găseşte în multe alimente,cum sunt orezul,alunele şi soia. Această vitamină ajută la întărirea sistemului nervos şi menţine inima sănătoasă,circulând mai bine sângele şi care îl ajută să crească.

În ceea ce priveşte mineralele,zincul este foarte important în dezvoltarea normală a corpului. Putem furniza copiilor noşti zinc prin consumul de fructe de mare. Calciul,care se găseşte în unele produse ca oul sau produsele lactate,brânza,iaurtul,este foarte necesar în creşterea oaselor şi prevenirea osteoporozei. Masa copilului nu trebuie să fie lipsită de proteine.

2. Somnul pentru un organism sănătos şi o rată de creştere

Corpul copilului trebuie să beneficieze de multe ore de somn,aproximativ 10-12 ore pe noapte,care vor contribui la o creştere corespunzătoare şi o sănătate mai bună. Lipsa somnului poate afecta funcţionarea creierului,dar şi alte organe. Somnul promovează o bună funcţionare a creierului.

3. Încurajarea copilului de a practica unele exerciţii pentru a câştiga câţiva centimetri

Când eram noi mici,părinţii ne supuneau la mai multe exerciţii simple,cum erau agăţatul de o bară orizontală şi întinderea corpul înainte şi înapoi. Al doilea exerciţiu pe care îl poate practica este să sară într-un picior în timp ce întinde mâinile în sus,schimbând cu celălalt picior şi aşa mai departe. Aceste exerciţii sunt utile şi îl ajută.

În acele din urmă,dacă observi că cel mic nu a ajuns la înălţimea normală pe care o au cei de vârsta lui,trebuie să iei în considerare nişte teste făcute de un medic pentru a evalua rata de creştere. Unele sfaturi ale medicilor sunt luarea de medicamente care au ca ingredient necesar pentru creştere zinc,vitamina D,B12 şi calciu. Alţi medici pot folosi un hormon sintetic de creştere uman care extrage ţesuturile creierului.

Credit foto:www.inminutes.com