Cum alegi cadourile potrivite pentru botez: sfaturi şi idei la îndemână

1 bratari aur copii 1166936968 jpg jpeg

La fel ca venirea pe lume a unui copil, botezul reprezintă un eveniment important, plin de emoţie şi bucurie pentru părinţi, dar şi pentru restul familiei şi prietenii apropiaţi. Totuşi, alegerea cadoului pentru botez îi poate pune în dificultate pe unii invitaţi, mai ales că trebuie să alegi un dar pe gustul părinţilor şi naşilor, dar şi unul care să fie potrivit pentru bebeluş.

Din fericire, am adunat mai jos câteva sfaturi pe care le vei găsi la îndemână, dar şi idei de cadouri care vor fi pe placul tuturor. Iată, aşadar, care sunt sfaturile şi sugestiile noastre.

Sfaturi generale de care să ţii cont

Primul pas este să decizi dacă vrei să oferi ceva practic sau ceva simbolic. În acest caz, este util să iei în calcul personalitatea părinţilor, dar şi nevoile pe care le au, astfel încât să alegi un cadou care le va face plăcere.

Te poţi interesa, bineînţeles, dacă au nevoie de anumite produse, mai ales acum când au intrat într-o etapă nouă din viaţa lor. Dacă ai posibilitatea, află ce lucruri au achiziţionat deja, dar şi ce le-ar plăcea să primească. Eventual, poţi discuta şi cu ceilalţi invitaţi pentru a vă pune de acord cu ce ar putea să ia fiecare.

Cadouri ideale pentru bebeluş

Oferta de cadouri pentru bebeluşi este destul de variată, fapt care ar putea să te pună în dificultate. Totuşi, dacă vrei să iei un dar care să reziste în timp, poţi alege bratari de aur pentru copii, pe care le poţi personaliza apoi cu un mesaj, astfel încât să le oferi valoare sentimentală. Este important de ştiut şi că bijuteriile din aur nu provoacă alergii la copii.

Alte cadouri pentru bebeluşi pot fi piesele vestimentare. Pentru fetiţe poţi alege o rochiţă de prinţesă ori un costum inspirat de personajele din desene animate, în timp ce pentru băieţi se potrivesc bluzele cu super eroi din desenele animate. Jucăriile sunt, de asemenea, ideale pentru cei mici.

Cadouri pentru părinţi

Aşa cum am menţionat mai sus, te poţi gândi în primul rând la lucruri de care au nevoie şi pe care nu au apucat să le achiziţioneze. Poate fi vorba de un cărucior, scaun de masă, leagăn, un blender pentru prepararea unor mese nutritive sau chiar un dispozitiv de monitorizare al bebeluşului.

Alte idei de cadouri pentru părinţi pot fi bijuteriile, pe care le pot purta la diferite evenimente, o şedinţă foto profesională sau o cină romantică, astfel încât şi adulţii să se poată bucura de câteva ore libere doar pentru ei.

Cadouri pentru naşi

În calitate de fini, e nevoie să oferi un dar potrivit pentru naşi. Aceştia sunt părinţii spirituali ai celui mic, dar şi cei care oferă un sprijin enorm părinţilor şi care îi ajută să organizeze acest eveniment deosebit de important. Câteva idei de cadouri bune pentru naşii de botez pot fi produsele de uz casnic, precum un storcător de fructe, un aspirator inteligent sau un robot de bucătărie.

O altă opţiune ar fi obiectele decorative pentru casă sau ceva făcut special pentru această ocazie. Te poţi gândi la personalizarea unor bijuterii cu data botezului, pe care naşii le pot păstra ca amintire.

În concluzie, botezul reprezintă un eveniment extrem de important pentru toţi cei implicaţi, la fel şi oferirea cadourilor potrivite, care vor rămâne amintire pentru cei care le primesc. Verifică opţiunile pe care le ai la îndemână, ţine cont de nevoile părinţilor, dar şi valoarea sentimentală pe care o poate avea darul pe care îl oferi, astfel încât să ai siguranţa că ai făcut alegerea corectă.

Sursă foto: Shutterstock