Cum alegi cel mai bun cadou de Crăciun pentru copilul tău

1 72296 original jpg jpeg

De multe ori, părinţii sunt tentaţi să cumpere copiilor cadouri practice, chiar dacă asta înseamnă ca cel mic să simtă într-un final că nu a primit nimic din ceea ce şi-a dorit.

Pentru părinţii care încurajează copiii să îi scrie lui Moş Crăciun lucrurile sunt destul de simple. Iei scrisoarea,mergi cu ea în magazine şi bifezi:o maşinuţă cu telecomandă,o minge şi un costum de astronaut. Ajungi cu ele acasă şi le împachetezi frumos. Când vine ziua cea mare,copilul deschide cadoul încântat,iar bucuria se transformă rapid în dezamăgire:nu maşina asta şi-o dorea,costumul de astronaut nu seamănă deloc cu al lui Vlad,iar mingea este de fotbal,nu de handbal. Oooof! Revenim. Pentru niciun părinte alegerea unui cadou nu este simplă. Deci,cum ne asigurăm că cel mic primeşte exact ce şi-a dorit?

Petrece timp cu el

Când mergeţi în oraş,la cumpărături,fii atentă la semnalele transmise de copil. Dacă îşi doreşte foarte mult o jucărie,nişte accesorii sau o haină. Când face crize de tantrumîn public,nu te gândi doar la cât de supărată eşti în acel moment,ci la cât de mult îşi doreşte copilul lucrul după care plânge. De asemenea,fii atentă la ce îi atrage atenţia când se joacă cu lucrurile altor copii,când mergeţi în vizită sau când sunt reclame la televizor. Toate astea sunt indicii.

Discută deschis cu el

Dacă e destul de mare,după ce a terminat de scris scrisoarea către Moşul,roagă-lsă ţi-o citească cu voce tare. Apoi,fă conversaţie cu el:„Sună tare bine. Şi eu îmi doream aşa ceva când eram de vârsta ta. Dar nu îmi dau seama foarte bine,cum ar trebui să arate maşina asta? Moşul oare ştie unde să o găsească? Costumul tău de astronaut are şi glugă? Ah,e fără glugă? Păi şi ce are în loc?”,şi tot aşa,din întrebare în întrebare,copilul îţi va spune exact ce îşi doreşte.

Creează-i aşteptări realiste

Nu îl încuraja să îşi imagineze că Moş Crăciun este infinit de bogat şi că îi poate aduce orice,pentru că te vei trezi în noaptea sărbătorii că nu ai reuşit să îi iei decât o mică parte din ceea ce a cerut micuţul. În schimb,dacă vrei să îl laşi să creadă în Moşul magic,spune-i că acesta are un buget limitat,şi că părinţii acelor copii care primesc cadouri foarte scumpe contribuie financiar la cumpărarea darurilor. Pentru că ei au mai mulţi bani. Astfel,copilul va şti la ce să se aştepte.

Idei de cadouri

Dacă ai un copil care nu are foarte mari pretenţii,dar căruia vrei să îi faci o bucurie în plus,alege jocurile care încurajează socializarea sau petrecerea de timp special împreună. Căsuţe de păpuşi,garaje şi parcări,leagăn,dacă aveţi grădină,cărţi de poveşti,accesorii fancy pentru micuţe,jocuri lego sau play mobil. Recente

ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica  Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg