Cum economiseşti inteligent pentru viitorul copilului tău

1 71295 original jpg jpeg

Fiecare părinte îşi doreşte ce este mai bun pentru copilul său şi planifică cu grijă fiecare etapă din dezvoltarea lui. Cu atât mai important este să iei decizia cea mai potrivită atunci când trebuie să îi asiguri resursele financiare pentru un start reuşit în viaţa de adult.

Dacă ne gândim numai la plata studiilor,cumpărarea unei case sau investiţia într-o afacere personală,sumele necesare sunt considerabile şi puţini părinţi dispun de ele fără ca în prealabil să îşi fi construit un plan de economisire riguros,pe termen lung.

Acumulare şi protecţia economisirii

Tocmai de aceea,Bancpost a creat un produs prin care părinţii îşi pot acoperi,în beneficiul copiilor,atât nevoile de economisire,cât şi pe cele de protecţie. Este vorba despre „Planul de Economii pentru Copii“,un produs care combină beneficiile unui cont bancar clasic de acumulare cu cele ale unei poliţe de asigurare de viaţă cu componentă de economisire. Acesta se adresează persoanelor cu copii de până la 15 ani. Asigurarea creează o disciplină a economisirii pe termen lung,cu garantarea sumei asigurate la maturitate,în timp ce contul de economii aduce posibilitatea de a economisi suplimentar,oricând şi oricât,fiind permise totodată şi retrageri de sume fără pierderea dobânzii.

Contul de economii

Planul de Economii pentru Copii al Bancpost presupune în primul rând să deschizi un cont de economii pe numele copilului tău. Suma minimă pentru deschiderea contului de economii este de 250 lei. Aceasta nu rămâne blocată în cont,ci din ea se vor plăti ulterior primele de asigurare lunare. Contul este unul flexibil,în sensul că poţi face depuneri şi transferuri oricând,în orice sumă. Sunt permise şi retragerile de sume,facilitate utilă în cazul unor situaţii neprevăzute. La contul de economii beneficiezi de o dobândă atractivă de 5% p.a. pentru solduri de peste 500 de lei,cu un bonus suplimentar de 0,25% dacă soldul depăşeste 4.000 de lei. În plus,banii copilului tău sunt la adăpost,protejaţi de Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.

Asigurarea de viaţă cu componenta de economisire

Poliţa de asigurare se încheie pe numele părintelui sau tutorelui,pe o durata minimă a contractului de 10 ani,iar prima lunară minimă este de 75 de lei. La maturitatea contractului,atunci când copilul va avea o vârstă între 18 şi 25 de ani,în contul de economii se vor vira suma asigurată şi participarea la profit corespunzătoare componentei de asigurare. Mai mult,veniturile din asigurări nu sunt impozitate. Foarte important,dacă părintele decedează,compania de asigurări preia plata primelor,astfel încât la finalul contractului copilul să beneficieze integral de suma asigurată.

Comoditate şi flexibilitate

Plata primei de asigurare se face comod,prin debitarea automată a contului de economii,pe care îl poţi alimenta atât de la ghişeu,cât şi prin Internet Banking sau prin transfer bancar.

Ca protecţie faţă de inflaţie,poţi activa opţiunea de creştere anuală automată cu 5% a primei de asigurare. Anual,poţi modifica prima de asigurare sau poţi activa sau dezactiva opţiunea de protecţie faţă de inflaţie,după cum doreşti. De asemenea,dacă la un moment dat întâmpini dificultăţi financiare,poţi solicita suspendarea pe maxim 3 luni a plăţii primelor lunare.

O veste bună este şi că dacă închei un contract până la 30 iunie 2013intri automat în cursa pentru marele premiu oferit de bancă:o excursie la Disneyland Paris.  Mai multe informaţii poţi obţine pe www.buneperspective.ro

O decizie luată din timp este în avantajul familiei tale

Dacă iei decizia de economisire din timp,când micuţul tău se află încă la o vârstă fragedă,ai posibilitatea să îi oferi copilului o sumă mai mare la maturitate sau să diminuezi presiunile pe bugetul familial,prin achitarea unei prime lunare mai mici pe o perioadă mai lungă de timp. Ca exemplu,dacă închei un Plan de Economii pentru Copii Bancpost pentru a-i oferi copilului tău o sumă de circa 22.000 RON la maturitate,vei plăti o primă lunară de 150 de lei pe o perioadă de 10 ani,în timp ce dacă iei decizia din vreme şi ai la dispoziţie o perioadă de 15 ani,atunci prima de asigurare lunară va fi de doar 75 de lei.