Cum faci să nu mai depinzi de cei din jur

1 66219 original jpg jpeg

Eşti dependentă de o anumită persoană? Vrei să fii în măsură să te bazezi doar pe tine? Acest articol te poate ajuta să treci peste acest obicei nesănătos!

Nu accepta întotdeauna ajutor de la persoana respectivă. Dacă este vorba despre ceva mai greu sau mai grav,ai încercat deja să găseşti o soluţie şi pur şi simplu nu reuşeşti,atunci da,poţi cere şi ajutorul altei persoane.

Dacă vorbim despre ceva uşor,ce ştii că poţi face singură,fă-o şi atât! Nu te baza pe alte persoane pentru sarcinile simple!

Începe şi termină-ţi treburile. Dacă rogi în mod constant un prieten sau un membru de familie să-ţi înceapă sau să-ţi termine ceva,ar trebui să te dezveţi de acest obicei şi să-ţi rezolvi singură „îndatoririle”.

Nu poţi deveni dependentă de ajutorul altora! Este bine să ştii când şi cum să ceri ajutor, însă nu tot timpul! În plus,la final,vei avea şi satisfacţia unui lucru integral făcut de tine.

Dacă situaţia despre care vorbim implică finanţele,cred că ar trebui să fii mai atentă la modul în care faci cumpărături şi cum îţi cheltuieşti banii. Acest lucru te va face mai chibzuită şi vei face faţă mai uşor situaţiilor de criză sau urgenţelor neaşteptate.

De asemenea,nu te vei mai împrumuta mereu de la aceiaşi oameni. Dacă nu vorbim despre o urgenţă medicală gravă,nu ar trebui să împrumuţi de la nimeni bani. Gândeşte-te că toţi oamenii au probleme financiare,însă nu toţi îşi permit să se împrumute la prietenii lor.

Eşti dependentă de compania unei anumite persoane? Este bine să-ţi petreaci timpul cu aceasta,dar ar trebui să mai ai şi alte persoane cărora să le poţi cere sfaturi sau păreri. Nu te plafona singură!

Sfaturi

Ai grijă să ai un cerc larg de prieteni apropiaţi şi membri de familie,cu care să poţi vorbi şi împărtăşi lucruri intime.

Nu este nevoie să părăseşti complet persoana de care eşti dependentă! Rămâneţi în relaţii bune,însă începe să întâlneşti oameni noi.

Acordă acestei proceduri ceva timp,mai ales dacă eşti super aproapiată de persoana respectivă.