Cum faci supă pentru bebeluşi corect. Paşii care trebuie respectaţi

1 84545 original jpg jpeg

Faci des supă pentru adulţi? Ei bine, să nu crezi că e la fel de uşor să faci o supă pentru un bebe de peste 6 luni. Nu e complicat să găteşti supa, ci să alegi alimente sănătoase şi naturale. Azi vom discuta despre cum faci supă pentru bebeluşi corect.

Ce ingrediente sunt permise pentru un bebeluş? Ce tip de apă este potrivit? Care sunt legumele sănătoase? De unde le procurăm? Ce surse de carne alegem?

Cum faci supă pentru bebeluşi

Reguli importante

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, diversificarea se face de la 6 luni ale bebeluşului. Prima mâncare gătita este o supă din rădăcinoase. Morcov, dovlecel, ţelină, păstârnac, dovleac, rădăcină de pătrunjel, cartof sunt legumele de la începutul diversificării. La 8-10 luni se introduc alimentele: mazăre, broccoli, spanac, ardei gras. După 10 luni se introduc şi roşiile.

Reguli supă pentru bebeluşi:

- Se foloseşte apă plată special destinată hidratării şi preparării hranei bebeluşilor şi copiilor.

- Legumele se spală bine şi se curăţă.

- Nu se adaugă sare şi nici condimente.

- Nu se prepară supe cu prăjeli sau cu rântaşuri.

- Legumele fierte bine şi zeama de la supă se pasează cu ajutorul unui blender.

Cum alegi legumele pentru bebeluşi

Sunt recomandate legumele cu provenienţă locală, de sezon. Nu cumpăraţi fructe sau legume coapte parţial. Au fost culese de verzi şi sunt coapte artificial. Nu vor face bine bebeluşului. Nu cumpăraţi fructe şi legume lucioase. Au fost tratate cu ceară.

Indicat ar fi ca părinţii să cumpere alimente pentru bebeluşi de la ţăranii români. Fie că vă faceţi un prieten la o tarabă din piaţă sau călătoriţi o dată pe săptămână în afara localităţii, în mediul rural, efortul merită pentru sănătatea copilului vostru.

Cum alegi carnea pentru bebeluşi

La început, se recomandă curcanul, puiul (de ţară, de preferat) şi carnea de vită. Carnea de porc e recomandată după vârsta de 3 ani. Carnea pentru bebeluşi se congelează în bucăţele mici, în pungi diferite. Nu luaţi o bucată mare pe care să o decongelaţi des. Carnea se curăţă de piele şi grăsime. Se fierbe separat şi zeama se foloseşte pentru mâncărurile adulţilor, nu a bebeluşilor. Se poate fierbe şi în 2 ape, apoi se amestecă în supa bebeluşilor.

Cum alegi apa pentru bebeluşi

Apa pentru consumul bebeluşilor, fie de băut, fie de pus în mâncare, trebuie să:

să provină dintr-o sursă certificată

să fie slab mineralizată

conţinutul de sodiu să fie mai mic de 20 mg/l;

conţinutul de nitraţi să fie mai mic de 50 mg/l;

conţinutul în fluoruri să fie mai mic de 1,5 mg/l.

Sticlele pentru hidratarea şi pregătirea hranei bebeluşului se păstrează ferite de acţiunea directă a razelor de soare şi de îngheţ.

Sursa: csid.ro



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg