Cum gestionezi banii într-o relaţie (I)

1 62895 original jpg jpeg

Ştim prea bine că atunci când vine vorba de drămuirea finanţelor împreună cu partenerul tău, ai prefera ca totul să se termine, înainte să înceapă! Şi deşi nu ai cum să crezi asta, rezolvarea treburilor financiare poate fi şi lipsită de incidente. Iată cum!

Atunci când decizi să te muţi împreună cu cineva,trebuie să iei în calcul anumite lucruri:angajamentele sau obligaţiile financiare la care să vă aşteptaţi. Este casa ta şi o împarţi cu cineva care nu a plătit pentru asta.

Pe moment nu pare un semn de alarmă,însă trecerea timpului şi cu o posibilă degradare a relaţiei voastre,ai putea ajunge în ipostaza de a partaja bunurile (mai mult ale tale,decât ale lui). De aceea,este esenţial să ceri sfatul unui expert autorizat din oraşul tău,pentru a evita posibilele neplăceri de acest gen!

Cea mai sigură cale ar fi să semnaţi un acordde convieţuire. Amintirile tind să se estompeze,promisiunile sunt uitate odată cu trecerea timpului şi în unele cazuri,cel cu care ai decis să-ţi petreci întreaga viaţa,pare a-ţi fi principalul inamic.

Acest tip de acord semnalează ce anume a adus fiecare în momentul mutării împreună;asta bineînţeles,pentru a evita posibilele dispute materiale. Eu zic că sună bine!

Deschideţi uncont bancar comun (sau nu!).Fii prudentă cu deschiderea unui cont de economisire,deţinut la comun. Poţi să faci asta,stabilind în avans,o sumă lunară,pe care să o plătească fiecare către bancă,pentru a acoperi cheltuielile de uz casnic.

În felul ăsta,există şi o sumă comună,dar mai rămâi şi cu banii tăi. Indiferent de ce spune lumea,ai nevoie şi de o oarecare libertate şi independenţă financiară!

Cădeţi de acord asupra unui plan financiarunitar. Vrei să te pensionezi la 50 de ani? Visaţi să vă cumpăraţi o mică căsuţă la munte? Vreţi ca o dată pe an să vă răsfăţaţi într-un concediu luxos?

Dacă stabiliţi ce conteaza pentru voi,ca şi cuplu,poate echilibra obiectivele de termen lung,cu priorităţile de zi cu zi;în plus,acest tip de gestionare financiară,vă poate apropia extrem de mult. Şi gândeşte-te:orice victorie comună va fi mult mai dulce decât cea pe cont propriu.Recente

casa bântuită foto  Shutterstock jpg
Pui souvlaki Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg