Cum gestionezi banii într-o relaţie (II)

1 67069 original jpg jpeg

Sunt sigură că nu ai prea mare tragere de inimă, atunci când vine vorba de facturi şi de programarea pe trei luni a finanţelor comune! Deşi pare un subiect dificil de abordat, pe care te-ai obişnuit deja să-l eviţi, află că pe termen lung, acest aspect te poate ajuta sau dimpotrivă, îţi poate face mult rău. Nu e de glumă!

Pe cât posibil,puneţi deoparte o sumă de bani,în eventualitatea în care vă gândiţi să aveţi un copil. Nou-născuţii sunt cu adevărat costisitori! Sunt sigură că şi tu ai gândit,nu de puţine ori:„Nu putem face copii acum... Nu avem suficienţi bani,pentru asta!”

Soluţia? Înainte măcar de a afla vestea cea mare,învaţă şi învaţă-l şi pe el,să fiţi disciplinaţi cu fondurile voastre! Pune deoparte cât de mult poţi tu şi continuă să faci asta,chiar şi după naşterea copilului vostru.

Înainte de a face noi datorii,care v-ar implica pe amândoi,pe termen lung,discutaţi serios. Un contract de leasing,pentru o maşină nouă sau orice altă achiziţie costisitoare,pe credit,trebuie convenită de ambele părţi.

În cazul unei moşteniri,dacă alegi să transferi banii într-un cont de familie sau să-i utilizezi mai apoi pentru a achita o datorie de familie (cum ar fi cazul unei ipoteci),ia în calcul că banii respectivi nu vor mai fi doar ai tăi!

Ia în considerare varianta depozitării lor într-un cont propriu (nu comun),până vei decide ce vrei să faci cu ei. Şi întotdeauna,orice ai vrea să faci,cere un sfat avizat!

Dacă lucrurilenu merg între voi...

În fiecare an,mii de  cupluri se despard,fără drept de apel. Aşa că dacă  în timpul căsătoriei,nu ai grijă cu anumite lucruri şi nu-ţi faci ordine în finanţe,ai putea ajunge să traversezi o perioadă dezastruoasă.

De cele mai multe ori,încurcăturile sunt atât de mari încât doar o serie de avocaţi pricepuţi,le mai pot da de cap. Iar asta... costă destul de mult! Nu spune niciciodată,„niciodată”! Fă lucrurile ca la carte şi din timp!