Cum îi ajută pe copii o vacanţă cu cortul

1 62707 original jpg jpeg

Vrei ca adolescentul tău să petreacă o vacanţă altfel? Îl poţi trimite câteva zile cu cortul, la munte. Este o vacanţă plină de aventură, din care va avea multe de învăţat.

Îl scapă de fobii

Un beneficiu al unei tabere cu cortul este acela că adolescentul poate învăţa să-şi depăşească unele fobii. Astfel,dacă este genul de tânăr timid,retras,va învăţa să se distreze alături de ceilalţi.

Căci ce poate fi mai plăcut decât o seară de sporovăială,de dans sau de karaoke,în faţa unui foc de tabără? Totodată,dacă este mai timid,poate prinde curaj să vorbească în faţa unui grup,chiar şi numai pentru a spune un banc.

Va învăţa să fie disciplinat

O astfel de vacanţă îi va da şi o lecţie despre respect adolescentuluitău. Acesta va învăţa să respecte reguli. Astfel,va trebui să nu facă gălăgie după o anumită oră,pentru a nu-i deranja pe ceilalţi.

Va trebui să se pună de acord în ceea ce priveşte luarea unor decizii,căci se află într-un grup numeros de persoane,ale căror gusturi diferă.

Va învăţa să fie atent

Chiar şi plănuirea unei astfel de ieşiri în mijlocul naturii este o lecţie de viaţă. Pentru că adolescentul trebuie să fie foarte atent la bagaj,astfel încât să nu se trezească fără un pulover gros pentru seară sau fără baterii pentru lanternă.

Pregătiţi bagajul împreună,tu însă doar supraveghează-l şi spune-i abia la final dacă a uitat ceva important.

Citeşte şi:

Accidente de vacanţă-cum acorzi copilului primul ajutor

Ce nu trebuie să lipsească din bagajul de vacanţă

Învaţă lucruri noi

Câteva zile în creierul munţilor îi vor da şi oportunitatea să înveţe lucruri noi. De exemplu,cum să facă un foc de tabără.

Mai mult,faptul că nu va mai fi acasă,în faţa calculatorului,îl va face să ia şi o pauză de la reţelele sociale şi să aprecieze micile plăceri ale vieţii. Cum ar fi un cer plin de stele sau să culeagă fructe de pădure.

Iese din zona de confort

Odată ce va ajunge în zona de campare,adolescentul va ieşi din zona sa de confort. Nu va mai găsi seara masa caldă,pregătită de mamă sau patul gata aranjat,înainte de culcare.

Va trebui să monteze cortul,să pregătească gustările din bucatele aduse de acasă şi să creeze un pat confortabil din...sacul de dormit. Este o experienţă care îl va învăţa să se descurce singur,cu foarte puţine lucruri care să-i asigure confortul.