Cum îl convingi să te ajute la treburile casei

1 69783 original jpg jpeg

De multe ori, în grija femeii stau cele mai multe treburi casnice, de la stabilirea bugetului pentru cumpărături, până la îngrijrea copiilor. De aici apar şi neînţelegeri, care pot fi rezolvate dacă înveţi să împarţi sarcinile şi cu ceilalţi membri ai familiei.

Treburile gospodăreşti se numără pe locul doi,după lipsurile materiale,într-un top al cauzelor care duc la neînţelegeri între parteneri,potrivit unui Barometru de Opinie Publică realizat de Fundaţia Soros,în România.

Negocerea,cheia spre armonie

Ideal este să faci o listă cu ce e de făcut prin casă,apoi să discuţi cu partenerul:ce-i revine lui,ce-ţi revine ţie. De fiecare dată când se ţine de program,mulţumeşte-i,pe principiul „vorba dulce,mult aduce“. Iar după o zi pe care a petrecut-o dând cu aspiratorul prin toată casa,îl poţi răsfăţa cu mâncarea preferată. Important este să vă împărţiţi sarcinile şi în ceea ce priveşte creşterea copiilor.

Arată-i beneficiile de care va avea parte dacă va duce copilul la şcoală sau dacă-l va ajuta la lecţii,în locul tău,măcar de câteva ori pe săptămână:tu vei fi mai fericită,mai relaxată şi vei avea mai mult timp doar pentru el. Ca atunci când eraţi la începutul relaţiei.

Spune-i ce-ţi doreşti

Nu vă împărţiţi sarcinile în funcţie de câţi bani câştigă fiecare,ci de cât timp aveţi la dispoziţie. Este total nesănătos pentru relaţie. Indicat este ca partenerul care dispune de mai mult timp liber să ia şi din sarcinile celuilalt,fără să-i facă reproşuri precum „ eu aduc mai mulţi bani în casă,acum vrei să fac şi de mâncare?“

Comunicarea e foarte importantă. Astfel,în loc să dai îmbufnată cu aspiratorul în timp ce el se uită la televizor,roagă-l să te ajute. Dacă nu-i ceri acest lucru el consider că nu ai nevoie de ajutor,mai ales că nimeni nu îţi poate citi gândurile.

Faceţi ceea ce vă place

Eşti pasionată de cifre? Atunci fii tu cea care face bugetul familiei şi lista pentru cumpărături. Cât se duce pe haine,pe întreţinerea casei,concediu şi pe mâncare. Astfel că soţului tău îi va rămâne sarcina de a face piaţa. Tot el este şi cel care trebuie să se ocupe de reparaţiile minore din casă şi de problemele administrative,cum ar fi plata facturilor.

Cum convingi adolescentul să te ajute

Dacă eşti mama unui adolescent băiat,poate fi mai dificil să-l convingi să te ajute la treburile gospodăreşti.  Important să nu-l obligi,ci să-i spui cât este de important ca fiecare membru al familiei să aibă câte o sarcină. Dacă tu găteşti,soţul dă cu aspiratorul,în timp ce adolescentul poate să spele vasele.



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg