Cum îngrijeşti dinţii bebeluşului?

1 72205 original jpg jpeg

Nimic nu egalează în frumuseţe zâmbetul unui copil. Află ce măsuri de îngrijire trebuie să iei, pentru ca dinţii copilului tău să se dezvolte frumos şi fără carii.

Îngrijire din burtică

Dieta viitoarei măici se reflectă în calitatea dinţilor copilului. Fiindcă lamele dentare ale puiului tău,matricea care programează dinţii,se formează la două luni şi jumătate de sarcină. Mănâncă sănătos şi echilibrat,evită dulciurile.

Curăţarea gingiilor

După naştere,curăţă gingiile bebeluşului,cu o compresă umedă înfăşurată pe arătător pe care o vei trece cu blândeţe prin guriţa celui mic. Specialiştii spun că tendinţa generală este ca apariţia dinţilor să se facă la 4-5 luni,iar la fetiţe chiar mai devreme. Dar asta nu e o regulă. Evenimentul apariţiei dinţilor de lapte decurge uneori cu mici incidente:gingii umflate,tulburări digestive,uneori chiar stomatite.

Primul periaj

La ieşirea primilor dinţi,,trebuie deja folosită periuţa. Aceasta face masaj la gingie şi totodată creează o bună deprindere pentru copil. Ulterior,când odorul e suficient de mare ca să folosească pasta de dinţi,trebuie să fii atentă să nu-i pui pastă pe periuţă mai mult decât un bob de mazăre. Copii sub doi ani şi jumătate nu ştiu să scuipe,nici să clătească gura.

Ce tip de pastă alegi

Alege o pastă de dinţi fluorizată,care,împreună cu o dietă alimentară adecvată şi o bună igienă,asigură necesarul organismului şi dezvoltarea sănătoasă a dinţilor. La indicaţia medicului stomatolog,se poate recomanda o fluorizare suplimentară,cu pastile dozate în funcţie de greutatea micuţului. Procesul poate începe de la 6 luni şi va dura neîntrerupt până la 6 ani,poate chiar până la 12 ani,în cazuri extreme. Când medicul consideră necesar,poate recomanda fluorizări suplimentare,locale,care se fac numai în cabinetul medical. Această metodă constă din aplicarea pe dinţi a unor soluţii,geluri,lacuri fluorizate.

Sigilarea măselelor

Atunci când apar,măselele au un relief foarte abrupt,unde îşi face sălaş placa dentară şi apoi se instalează caria. Toate aceste neajunsuri au o soluţie relativ simplă:sigilarea! Sigilarea măselelor  înseamnă,de fapt,umplerea şanţurilor cu o răşină specială,din material compozit,care se prelinge în formele dintelui şi se întăreşte ulterior,prin fotopolimerizare sau autopolimerizare. Culoarea răşinii este mai deschisă decât cea a dintelui (are un alb perfect),pentru a se pune permanent în evidenţă integritatea sigilării. Atenţie,se pot sigila dinţii de lapte când copilul are vârsta de 4 ani – dar numai dacă măselele sunt sănătoase.Cel mai important:e bine să fie sigilaţi molarii de 6 ani,permanenţi,de îndată ce au ieşit din gingie!Recente

Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg
Maini tinand un pahar cu apa jpeg
haine  jpg
pliculețul de ceai  sursa   Shutterstock jpg
rozacee acid azelaic shutterstock 1498857530 jpg
Cum iti poate afecta consumul de alcool pielea  Sursa imagine Pixabay jpg
raceala, gripa, simptome jpg
Faci asta zilnic fara sa stii ca iti ia ani din viata  Sursa foto Pixabay jpg