Cum îţi cucereşti socrii

1 74099 original jpg jpeg

Relaţia cu socrii nu trebuie să fie neapărat ca în clasicele bancuri, unde nimic bun nu se întâmplă când ginerele sau nora se întâlnesc faţă în faţă cu părinţii celuilalt. Dacă vrei să ai o relaţie bună cu ei, ţine cont de câteva sfaturi.

Amabilitatea deschide orice uşă

Poate nu aţi rezonat de la prima întâlnire- însă uneori poţi să ai mai multe lucruri în comun cu o persoană decât ai fi tentat să crezi. Poate tu şi soacra împărtăşiţi aceeaşi pasiune pentru citit,sau vă plac la fel de mult florile. Încearcă să treci peste barierele mentale şi străduieşte-te să cunoşti mai îndeaproape părinţii celui drag. Ascultă-i şi ajută-i când au nevoie. Cu siguranţă că niciunul dintre voi nu îţi doreşte o relaţie tensionată-până la urmă,acum faceţi parte din aceeaşi familie.

Comunicarea este cheia

Dacă simţi că socriite-au nedreptăţit sau ai senzaţia că pur şi simplu nu te plac,o discuţie deschisă poate fi uneori cea mai bună soluţie. Explică-le cum te simţi când auzi o remarcă critică,cum îţi imaginezi viitorul alături de copilul lor,ce temeri şi vise aveţi împreună,astfel încât ei să realizeze că nu au în faţa lor un duşman,ci o persoană reală,cu defecte şi calităţi,la fel ca şi ei. De multe ori,marile neînţelegeri pornesc de la lipsa de comunicare,atunci când fiecare interpretează lucrurile cum crede,fără să ceară o explicaţie sinceră.

Cere-le sfatul

Poate ai impresia că sfaturile lor sunt învechite,însă s-ar putea să constaţi că uneori sunt cât se poate de folositoare. Implică-i în activităţile voastre şi nu îi face să se simta excluşi. Apreciază-i,şi vei câştiga cu timpul un sprijin preţios în tot ceea ce faci. Nu evita mesele în familie,invită-i din când în când în vizită şi acordă-le atenţie,fără a-i lua peste picior. Gândeşte-te întotdeauna că şi copii tăi vor creşte şi vor pleca la casa lor. Cum te-ai simţi dacă te-ar da deoparte ?

Stabileşte reguli şi limite de ambele părţi

Cu toţii avem principii şi opinii,şi vrem ca cei din jur să le respecte. Te deranjează faptul ca tu le interzici copiilor anumite dulciuri sau jocuri,însă socrul sau soacraîţi încalcă autoritatea şi le fac micuţilor toate poftele? Înainte de a le face reproşuri,stabiliţi împreună ce reguli trebuie respectate. Asta nu înseamnă că nu eşti deschisă către alte puncte de vedere,însă casa voastră se ghidează după propriile rânduieli. Doar şi tu,la rândul tău,le respecţi obiceiurile,nu-i aşa? Pe parcurs vor ajunge să te aprecieze pentru că vrei sa fii un parinte responsabil.