Cum poţi îmbunătăţi dieta copilului tău

1 62359 original jpg jpeg

Să-i asiguri copilului tău o dietă sănătoasă nu are de ce să fie o sarcină dificilă. Schimbările mici pe care le vei face, se vor transforma în câştiguri mari, la nivel nutriţional. Iată câţiva paşi rapizi de îmbunătăţire a dietei şi de prevenire a creşterii în greutate a copilului tău.

Mâncarea nesănătoasă nu are ce căuta în casa ta! Primul pas spre o dietă echilibrată şi sănătoasă începe la cumpărături (magazine şi pieţe).

Şi cel mai important este să-i laşi pe cei mici acasă când faci aprovizionarea,evident,pentru a le evita “poftele”. Cumpără snacksuri sănătoase,pe care în mod normal nu ai putea să le iei cu ei de faţă.

Nu promova ideea cu “cine termină tot din farfurie…”. Este important să-ţi creşti copiii în maniera în care ei să fie conştienţi de nevoile lor şi deci,să mănânce strict în momentul în care le este foame (şi nu când vrei tu să serveşti masa) şi doar atât cât le trebuie.

Dacă îi forţezi să mănânce tot atât cât mâncaţi şi voi adulţii la o masă,îi vei învăţa (prost) să mănânce prea mult.

Optează pentru alimente proaspete,din natură! Fructe,legume şi verdeţuri,dar şi cereale integrale;toate acestea trebuie să se regăsească şi în dieta lor.

Ce este prăjit,trebuie evitat! Învaţă-i pe cei mici care sunt alimentele nesănătoase şi ţine-i departe de acestea.

Dacă ieşiţi în oraş,cere ca mâncarea să fie friptă pe grătar sau coaptă la cuptor,în nici un caz prăjită în ulei.

Acasă,dacă celor mici le este poftă de pui şi cartofi prăjiţi,păcăleşte-i un pic (pentru binele lor). În loc de prăjeala aferentă,prepară totul la cuptor. Mâncarea va fi mai gustoasă,dar şi mai sănătoasă.