Cum revii la serviciu după concediul de maternitate

1 67494 original jpg jpeg

Momentul reîntoarcerii la serviciu, câna acasă ai un bebeluş de nici un an, poate fi foarte dificil. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să faci mai uşor această trecere.

Fără păreri de rău

În primul rând,reîntoarcerea la muncă nu trebuie să lase loc remuşcărilor. Nu te gândi că-I faci un rău coplului,care va sta câteva ore pe zi fără tine. Atât timp cât ai o persoană de încredere care stă cu cel mic,nu ai de ce să îţi faci scenarii pesimiste.

În loc de astfel de probleme,gândeşte-te că,mergând la serviciu,îi faci un bine bebeluşului tău,căci vei avea veniturile necesare,ca să nu-i lipsească nimic.

Găseşte bona potrivită

Dacă decizi să revii la muncă în primul an,ideal este să ai acasă pe cineva care să stea cu copilul,de preferat din familie (bunicii,soţul). Este foarte important atât pentru psihicul tău,să-ţi ştii copilul în siguranţă,cât şi pentru bebeluş,care este bine îngrijit.

Dacă nu poate fi nimeni din familie alături de micuţ,caută din timp o bonă potrivită.

Stabileşte-ţi programul de lucru

Revenirea la serviciupoate fi dificilă şi din cauză că vei fi nevoită să stai cel puţin opt ore pe zi departe de copil. De aceea,înainte să reîncepi munca,te poţi interesa dacă ai putea avea un program flexibil sau unul part time,măcar pentru lunile de început,ca să te obişnuieşti şi să faci trecerea mai uşor de suportat.

Citeşte şi:

Mamă după 35 de ani. Care sunt riscurile?

Vindecă-ţi corpul după naştere

Nu te gândi mereu la cel mic

Când eşti la serviciu,încearcă să nu te gândeşti din cinci în cinci minute la copil,căci niciun angajator nu va fi de accord să nu lucrezi la un randament maxim. Odată ce ai ieşit pe uşă,încearcă să nu-ţi mai pui 1 000 de întrebări în legătură cu cel mic.

Poţi da un telefon,în pauză,să te asiguri că totul este în regulă. De asemenea,când ajungi acasă,lasă grijile de la birou deoparte,căci nu vei mai avea aceeaşi răbdare cu cel mic.

Fă un program de alăptat

În cazul în care te numeri printre mamele care aleg să alăptezedupă ce încep serviciul,înainte cu două-trei săptămâni de a începe lucrul,schimbă programul de alăptare.Astfel,bebeluşul se va obişnui din timp cu noile ore de masă şi nu îţi va crea un stres în plus.