Cum să arăţi perfect pe perioada sarcinii

1 76501 original jpg jpeg

Pe toată perioada sarcinii, o femeie se simte mai feminină ca oricând. Pentru că poartă în pântec un suflet, devine mai sensibilă la tot ce se petrece în jurul ei, iar hormonii îşi fac de cap.

Se spune că femeile însărcinate radiază şi că li se luminează chipul. Însă, în cele nouă luni, în corp au loc tot felul de schimbări care pot afecta psihic şi fizic viitoarea mămică. Grija pentru noi înşine creşte şi, de aceea, mersul la salon pentru tratamente de beauty nu face decât să întărească această încredere în noi şi buna-dispoziţie.

Atenţie! Înainte de începerea oricărui tratament, este obligatoriu să-i comunici esteticianului faptul că eşti însărcinată, pentru a-ţi personaliza tratamentele şi a nu te expune inutil la vreun pericol. Există aparatură care este total contraindicată în sarcină.

Pentru a evita iritaţii şi alergii, esteticiana trebuie să încerce orice produs pe o porţiune mică de piele, deoarece acum pielea este mult mai sensibilă.

Specialistul în estetică facială, Claudia Avram, de la centrul de beauty Perfect Face (www.perfect-face.ro) vine în ajutorul viitoarelor mămici cu sfaturi utile, care le vor ajuta să arate perfect pe întreaga perioadă şi nu numai:

1.Păstrează cu încredere rutina zilnică de curăţare şi hidratare. Produsele delicate te vor ajuta să îţi păstrezi strălucirea naturală a tenului.

2.Tratamentele faciale blânde, fără aparate, vor fi ajustate de estetician pentru ca tu să nu simţi niciun disconfort ci, dimpotrivă, să te bucuri de un chip luminos.

3.Masajele uşoare te vor ajuta sa te deconectezi, să te destresezi şi să te bucuri de această minunată perioadă din viaţa ta.

4.Este indicat să te fereşti de expunerea excesivă la soare pentru a evita înroşirea pielii şi chiar arsurile. Însă, dacă îţi doreşti totusi să ai un trup bronzat, loţiunile speciale autobronzante nu sunt contraindicate. Te poţi relaxa şi la plajă dimineaţa şi seara, când soarele este mai blând, dar doar bine protejată cu creme cu factor ridicat de protecţie.

5.Cum corpul trece printr-o mulţime de schimbări, este posibil să apară pe frunte, obraji şi bărbie pete cu forme neregulate. Acestea se numesc Cloasma Gravidica sau “masca gravidelor” şi reprezintă o reacţie la fotosensibilitate. Însă nu trebuie să te îngrijorezi căci acestea pot fi prevenite utilizând tot crema cu protecţie solară şi vor dispărea după ce naşti.

Ce să eviţi pe perioada sarcinii?

1.Acidul salicilic, utilizat de obicei pentru tratarea acneei, în cantităţi mari trebuie evitat mai ales în primul trimestru deoarece poate influenţa dezvoltarea fătului.

2.Produse care au la bază retinol, de obicei cele antiîmbătrânire şi pentru tratarea acneei, întrucât această substanţă este total interzisă pe întrega perioadă a sarcinii.

3.Bronzarea la salon, la aparat, nu este recomandată în general. Însă mai ales dacă eşti însărcinată trebuie să o eviţi căci razele UV îţi pot dăuna şi te poţi alege şi cu arsuri greu de tratat.

4.Peelingurile chimice ar trebui puse pe pauză chiar si după ce ai născut şi mai ales dacă alăptezi.

5.Stimularea electrică reprezintă o metodă total contraindicată deoarece are la bază circuite electrice care trec prin corp. Dacă esti o împătimită a acestor proceduri, specialistul le va înlocui cu succes cu altele total inofensive.

Urmând cu încredere sfaturile de mai sus te poţi bucura de o piele perfect sănătoasă şi radiantă atât pe perioada celor nouă luni, cât şi după, când corpul şi pielea ta au nevoie în continuare de grijă suplimentară.